Dette søkte nordmenn på i 2019

I 2019 så ble det søkt opp mange forskjellige ting i Norge på Google. Jeg har skrevet en liste over de 10 mest søkte tingene og lit om hvorfor de ble søkt opp.

  1. Notre Dame

Notre dame var det veldig mange som søkte på, fordi den begynte å brenne og mange synes det var utrolig dumt, fordi det er en veldig viktig, historisk kirke i Paris.

Bilderesultater for notre dame brann"
bilde: aftenposten.no

2. Philip Manshaus

Philip Manshaus  kom inn Al-Noor-moskeen i Bærum og forsøkte å skyte folk med to rifler og en hagle. I tillegg drepte han sin 17 år gamle stesøster, Ihle Hansen.

Bilderesultater for philip manshaus"
bilde: tv2.no

3. Valgomat

Det var kommunevalg 9. september, og før dette så ville mange sjekke hvilket parti de var mest enig med, så de tok foreksempel nrk sin valgomat.

Bilderesultater for valgomat"
bilde: nrk.no

4. Madonna

Madonna var med på Eurovision i Tel Aviv. Hun sang Like a prayer og Future, som den amerikanske rapperen Quavo også er med på. 

billboard.com

5. Vy

Den 22.mars så endret nsb navn til vy. Mange hadde ulike meninger om dette.

Bilderesultater for vy"
bilde: nettavisen.no

6. Chernobyl

Chernobyl er en veldig populær serie på HBO som skildrer atomkraftulykken i Tsjernobyl, Sovjetunionen som inntraff i april  1986.

Bilderesultater for chernobyl movie"
bilde: youtube.com

7. Ted Bundy

Ted bundy er en seriemorder fra USA som det ble laget film om. Filmen heter Extremely wicked schockingly evil and vile og er regissert av  Joe Berlinger. Det er en amerikansk biografisk  krim-thrillerfilm.

Bilderesultater for extremely wicked"
bilde:  filmweb

8. Greta Thunberg

Greta Thunberg startet skolestreikene og hun holdt en FN-tale som ble omtalt veldig mye i mediene.

Bilderesultater for greta thunberg"
bilde: dagsavisen.no

9. Laila Anita Bertheussen

Hun ble siktet for å ha tent på familiens bil 10. mars. Bilen sto parkert ved familiens hjem i Oslo.  Hun avviste alle anklager om dette.  28.mars gikk justisminister Tor Mikkel Wara av som justisminister etter at siktelsene mot samboeren ble kjent.

Bilderesultater for laila anita bertheussen"
bilde: aftenposten.no

10. Viking Sky

Viking Sky er et skip som var på vei fra Tromsø til Stavanger, men fikk motorstans  i Hustadvika utenfor Molde.  Dagen etter kom båten seg inn til land i Molde. Det var over 1000 personer om bord og 16 personer ble sendt til legevakt eller sykehus.

bilde: tu.no

Her er linken til Google Trends:  
https://trends.google.no/trends/yis/2019/NO/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *