«22 juli» vant nordisk filmpris

Under filmfestivalen i Gøteborg på onsdag så vant hovedforfatter og serieskaper Sara Johnsen og ektemannen Pål Sletaune en pris for manuset i “22.juli” serien.  

Pål hadde hovedansvaret for regi og Sara for manus i denne NRK-serien. Den var en av fem nordiske serier som var nominert til manusprisen Nordisk film & TV Fond Prize. Det er en årlig prisutdeling som hyller nordiske dramaserier. De andre seriene var svenske “Caliphate”/ “Kalifat”, Islandske  “Happily never after”/ “Pabblahelgar”, finske “The paradise”/ “Paratiisi” og danske “When the dust settles”/ Når støve har lagt sig. 

Serien handler om en gruppe mennesker og yrkesgrupper som ble berørt av det som skjedde. Den tar altså ikke fokus på gjerningsmannen som man kanskje skulle tro. Behring Breivik er sjelden å se i serien. 

 Hovedpersonene i serien er journalisten Anine som skriver om terroren i aftenposten, Eivind som må løse utfordrende oppgaver og problemstillinger som politimann i Hønefoss, Anne Cathrine som tar imot skadde som lege på Ullevål sykehus, Helga som møter sorgen på nært hold som barneskolelærer og Mads som er en høyreorientert blogger som inspirer gjerningsmannen og får problemer med dette. 

Min anmeldelse: Jeg synes serien er veldig bra. Den forteller om hvordan vi taklet terrorhandlingene, både som samfunn og som mennesker. Det blir lettere å forstå hva som skjedde 22.juli 2011 etter at du har sett serien. Den har i tillegg et veldig bra manus og kvaliteten er bra. Den er spennende stort sett hele tiden. Hvis du ikke har sett på den ennå så anbefaler jeg deg å se på den! 

Kilder: https://www.nrk.no/kultur/_22.-juli_-vant-nordisk-filmpris-1.14881910   

https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/22-juli-vant-nordisk-filmpris?  publisherId=89389&releaseId=17878596 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *