Bokanmeldelse «Hva vil folk si»

«Hva vil folk si» er en kritikerrost film, og det har blitt utgitt en bok med samme navn. Boken tar opp viktige temaer, og den treffer rett i hjertet.

Hva vil folk siAv Iram Haq og Hilde Hagerup
Cappelen Damm

2019

Forsiden til boken. FOTO: Cappelen Damm

Nisha er en 16 år gammel jente, og hun bor i Oslo. Hun prøver å være den perfekte pakistanske datteren for foreldrene, men det kolliderer med å være norsk ungdom med vennene. Alt forandrer seg når faren finner henne på rommet hennes sammen med den norske kjæresten, for da krasjer de to verdene sammen.

Boken er veldig spennende, og den tar opp aktuelle og brutale temaer som kanskje kan være litt tabu, som for eksempel ekstrem sosial kontroll. Den treffer midt i hjertet, og det er skrevet på en fantastisk og spennende måte som gjør at man bare lese videre. Man blir rett og slett revet med, og jeg klarte ikke å legge fra meg boka før jeg ble ferdig med den.

Boken får et soleklart terningkast 6.

I boka er det også mange uventende hendelser som skjer, og den er stappfull av handling. Man kjeder seg aldri fra start til slutt. Jeg gir derfor boken terningkast 6, dette er en av de bedre bøkene jeg har lest. Jeg vil definitivt anbefale den for folk som liker spenning og drama.

«Hva vil folk si» er egentlig en film, den hadde premiere i 2017 og fikk veldig god kritikk. Filmen ble faktisk Oscar-kandidat.  Boken er basert på filmen, og boka ble gitt ut 2 år senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *