Hvordan er det å ha hjemmeskole?

Alle elevene i Norge sitter hjemme i stedet for på skolen på grunn av korona. Hvordan er det egentlig å ha hjemmeskole?

Hva synes elever om hjemmeskole? Hva er positivt?

Mange sier at det er veldig fint å ha hjemmeskole for da kan de styre tiden selv og ta pauser. Og så kan man være på skolen i pysj eller koseklær. Mange liker også at man kan fordele oppgavene slik det passer dem. I tillegg kan man snakke med venner og høre på musikk mens man jobber og skru av mobilen og få ro om man ønsker det.

Hva er negativt?

Så er det flere som har sagt at det er slitsomt å ha hjemmeskole. Man får mer å gjøre og mer som skal leveres inn. Det er også vanskeligere å gjøre oppgaver, for man får ikke hjelp fra lærere i timene som vanlig. Flere sier at det er kjipt å ikke få vært sosiale med venner slik de pleier. Noen forteller at de føler de henger langt bak og at de føler at det de lærer, lærer de ikke så godt som vanlig. Og det er vanskeligere å lære via teams enn det er å lære det i klasserommet.

File:Microsoft Office Teams (2018–present).svg - Wikimedia Commons
Foto:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Microsoft_Office_Teams_(2018%E2%80%93present).svg

Hva synes jeg?

Jeg synes selv det er deilig å ha hjemmeskole, man kan stå opp senere og ta pauser når man vil. Og så kan man høre på musikk mens man jobber og ligge i sengen. Det er også fint å kunne spise når man vil.

Foto: Elise Jebsen

Noe av det som er dumt er at alt vi gjør i timene blir innleveringer, sånn at man MÅ få det ferdig, og da kan det hende man må sitte lenger enn en vanlig skoledag. Og så er det vanskelig å holde på konsentrasjonen når man er hjemme fordi det er så mange andre ting man heller vil gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *