«Hvem kan du stole på?»

Nå som vi er tilbake på skolen igjen etter ferien er det av flere grunner mange som trenger noe å lese. «Night school» serien er en ypperlig bokserie som ikke er for tung, men fortsatt er godt lesestoff.

Infobombe

Serien Night school består av fem bøker. Den er skrevet av C.J. Daugherty og serien er originalt på engelsk, men er oversatt til flere språk, blant annet norsk. Første bok «Bak murene» ble gitt ut i 2012.

Handlingsreferat

I første bok møter vi tenåringen Allie. Hun var mønsterdatter helt fram til broren hennes forsvant helt plutselig. Hun fikk nye venner og etter å ha blitt arrestert En gang for mye blir hun sendt på en kostskole. Hun får ikke vite mye og hun får så og si ingen forvarsel. Skolen heter Cimmeria Academy og ligger langt vekk fra alt og alle på landet i England. Skolearbeidet der er på et høyt nivå og reglene er strenge. Som om ikke det var nok, så er det heller ikke lov med elektronikk av noe slag på skolen. Mot all forventning tar det ikke lang tid før hun finner seg til rette og får venner. Hun begynner til å med å bli glad i skolen. Men etter hvert finner hun ut at denne skolen ikke er slik den ser ut, og ikke alle kan stoles på.

I de neste bøkene følger vi historien hennes videre gjennom drama, konflikter, ulykker og forhold.

Min mening

Jeg synes serien er utrolig bra. Man blir grepet av historien med En gang man begynner å lese, og det er umulig å legge fra seg bøkene. Daugherty forklarer et par ting i starten av hver bok som gjør at man får frisket opp hvordan den forrige boken sluttet. C.J. er veldig flink til å flette inn forklaringene slik at det ikke blir en oppsummering av forrige bok, men små påminnelser.

For hvem?

Jeg anbefaler denne bokserien hovedsakelig til jenter i alderen 13-17. Bøkene passer for de som er glad i drama, ungdomsromaner, krim og hemmeligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *