Er folk redde for offentlig transport i pandemi?

Nå som korona pandemien har herjet i flere måneder. Har jeg blitt nysgjerrig på hvordan folk kommer seg til skole og jobb. Har folk blitt skremt vekk fra offentlig transport, eller fortsetter de fleste som tidligere?

Det jeg fant ut er at selv om man blir frarådet til å ta offentlig transport, fortsetter folk å bruke det. Som oftest har ikke folk stor bekymring for å faktisk bli smittet, men ikke alle er bekymringsfrie for noen  er fortsatt litt engstelig når det er mange på bussen eller trikken sammen med dem. 

Munnbind er noe som har blitt sterkt anbefalt til folk som tar offentligtransport, men selv om så viser det seg at det er få folk som faktisk hører på tipset og bruker det. De som bruker munnbind mest er ironisk nok folk i 20 årene som er den aldersgruppen med minst risiko for å bli alvorlig syke, eller i verste fall dø av Covid-19.

Sykla til jobb - Sykkelbyen Stord

Selv om det er mange som fortsetter med offentlig transport har sykling også blitt ekstra populært. Man kan se at mange har funnet fram syklen sin og gjort situasjonen til noe bedre ved at man får trening i tillegg til å komme seg dit man trenger å være. Sykkelfilen har sjelden hatt flere syklister enn det den har nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *