Historien til kjente klokkemerker

Rolex AS er en Sveitsisk produsent av armbåndsur og tilbehør. Rolex klokker er ofte ansett som statussymboler. Rolex er verdens klart første produsent av luksusklokker, med en produksjon på rundt 2000 klokker hver dag, med en inntjening på rundt 3 mrd (2003) 

Historie 

I 1905 startet Hans Wildorf og hans svoger Alfred davisWilsdorf og davis i London. I starten importerte de urverk fra Sveitsiske Hermann Aegler, og montere disse inn i engelskproduserte urkasser. Urene ble solgt til urmakere og juvelere som satte sitt eget navn på urskiven. I 1919 flyttet Wilsdorf selskapet til Geneve, hvor det ble etablert som rolex watch company. 

The First Rolex Oyster Watch From 1926 | aBlogtoWatchPatek Philippe

historie 

I mai 1839 bestemte to polske innvandrere, forretningsmannen Antoine Norbert de patek og urmakeren Francois Czapek, seg får å etablere PatekCzapek og cie. I 1844 møtte Patek  den franske urmakeren Adrien Philippe. Czapek forlot selskapet i 1845. 

Fra 1932 har selskapet vært et familieeid firma under navnet Patek Philippe AS. Selskapet styres i dag av tredje og fjerde generasjonen, med Thierry Stern som president. Hans far, Philippe Stern, som er den tidligere presidenten, er ærespresident. 

 

Patek Philippe Nautilus 40mm Stainless Steel Blue Dial Men's Watch - 5711/1A-010 for sale online | eBay

 

 

Audemars Piguet  

I 1875 etablerte urmaker Jules-Louis Audemars (1851-1918) et firma sammen med sin samarbeidspartner Edward August Piguet. De grunnla selskapet som senere ble kjent som Audemars Piguet et cie. 

Audemars hadde ansvaret for produksjon og teknikk, mens hans partner Piguet tok seg av salget. Deres partnerskap var ikke en umiddelbar suksess. Varemerket Audemars Piguet ble registrert i 1882 og firmaets offisielle grunnleggelse fant sted i 1889 

 

Audemars Piguet Serial Numbers Ultimate Guide - Millenary Watches

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *