Deepfakes- Photoshop for videoer er her og det kan gi store konsekvenser

Tenk om det var mulig å lage fake video på samme måte som manipulerte bilder. Vel det er nå mulig.

Deepfakes er et nytt fenomen. Det er som å bruke photoshop til å gjøre noen om til en annen person. Deepfakes tar en video og putter et nytt ansikt som du kan besteme istedenfor det ansiktet fra den orginale videoen. Med all den nye teknologien som kan hjelpe å lage deepfakes kan det gjøre at vi ikke kan stole på alt vi ser på internettet.

Hva er en deepfake

Deepfake er et syntetisk medium eller indirekte anskaffelse. Noe som betyr at det enten er noen som har tatt en video av en person og lagt personen de ønsker å deepfake for personen i videoen, eller deepfake kan være datalagd video av en person gjennom at den har utrolig mange videoklipp av en person og lager en realistisk kopi. Det er vanligst at dette skjer med kjente mennesker for moro skyld, men deepfakes kan ha veldig store konsekvenser. Som om noen vil ødelegge livet ditt, kan de lage en deepfake video av «du» gjør noe ulovlig eller noe seksuelt.

Men er et nyttfenomen som betyr at det er mange feil med deepfakes, men det kan hende at det ikke kommer til å ta så lang tid før det kan nesten være umulig å skille mellom det som er ekte og det som er falskt.

dette er en deepfake video av den nordkoreanske diktatoren Kim-Jong-Un https://en.wikipedia.org/wiki/File:Dictators_-_Kim_Jong-Un_by_RepresentUs.webm

Kan dette være en fare for politikken i fremtiden

For øyeblikket er svaret ja og nei. Siden deepfakes i dag er utrolig realistiske, kan du lure deg ganske enkelt, men det som får deepfakes til å skille seg ut fra ekte videoer, er at deepfakes pleier å ha en ikke så utrolig realistisk stemme, som du kan høre ikke er den virkelige personen eller at når personen snakker så ser munnen veldig falsk ut. Det har aldri vært noen syntetiske medier (som en deepfake) som noen gang har hatt noen innflytelse på internasjonal politikk. Dette er vanligvis fordi det er mange enklere måter å spre feilinformasjon på.

Og hvis det blir ekkelt å gjøre det i fremtiden, vil det ikke være et problem lenge, siden hver gang du lager en deepfake video, legger du fingeravtrykk på de som lett kan identifiseres ved hjelp av algoritmer. Og vi mennesker legger igjen egne fingeravtrykk i videoer som for øyeblikket er umulige og gjenskapt

Er det noe bra med deepfakes?

Ja det gjør det. Deepfakes kan faktisk gjøre det lettere å kopiere videoer til andre språk, da du vanligvis kan se at ordene ikke stemmer perfekt sammen med videoen.

Hvor enkelt er det for meg å kunne deepfake

Det finnes mange gratis apper både på Apple og Android som lar deg deepfake. Disse appene er for det meste ikke utrolig realistiske ettersom at det koster en del for å kunne lage realistiske deepfakes. Det er også mulig ved hjelp av lydmanipulasjon å gjøre at lyden høres autentisk ut til personen som du deepfaker.

Noen linker til deepfake videoer på youtube:

https://youtu.be/wq-kmFCrF5Q

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *