Biggie – den beste rapperen noensinne?

Er Biggie den beste freestyleren gjennom tidene 

Christopher George Latore Wallace, mer kjent som the notorious B.I.G eller biggie smalls ble født 21. mai 1972, døde 9. mars 1997. Hans karriere ble overskygget av kampen mellom Bad Boy og Beath Row records som opptok mesteparten av livet hans, men etter hans død i 1997 er Biggie Smalls sett på som en av de beste rapperne gjennom tidene. Han blir husket for sitt talent i å freestyle, det betyr at du rapper på stedet, du har ikke skrevet sangen fra før av. Biggie er den beste freestyleren gjennom tidene i følge mange. Det er ikke mange rappere som klarer å freestyle på den samme måten som Biggie gjorde det. 

Biggie Smalls var i likhet med rivalen Tupac Shakur tidlig ute med å kombinere radiovennlige og ofte romantiske låter med hardere og mer kompromissløs rapmusikk. Dette preger dobbeltalbumet Life After Death, som ble utgitt i 1997, bare to uker etter han ble skutt og drept. På Life After Death tar Biggie også portretteringen av gangsterlivet et steg videre. Der Ready to Die viste frem livets skyggeside på en relativ nøktern og realistisk måte, gjør Life After Death det til noe mer storslagent og filmatisk. Slik beveger rapperen seg mot den amerikanske vestkysten, der karikerte aliaser er en større del av hip-hop kulturen. 

Selv om Biggie er død lever musikken hans, den blir spilt rundt omkring i verden. Det er et par filmer og dokumenter om han. Ikke bare på grunn av musikken hans, men hvor han kom fra og hvordan han hadde som liten.  

How Biggie and Tupac Went From Friends to Music's Biggest Rivals - Biography

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *