Erling Braut Haaland- Norges svar på Messi?

Erling Braut Haaland – Norges svar på Messi? 

Erling Braut Haaland har i den siste tiden skapt store overskrifter for seg selv. Han har gjort Europa til hans egen lekestue og de har i de siste har den stor snakk isen vært hvor han velger å fortsett hans egen karriere. Kan Haaland bli like god som Messi? 

Messi er den beste fotballspilleren noensinne. Han har vunnet seks gullballer som er den gjeveste prisen en fotballspiller kan vinne. Messi og hans Barcelona har også under hans periode i klubben vunnet den spanske ligaen 10 ganger. Dette er bare noen få av de mange merittene Messi har oppnådd, å klare dette er en vanskelig oppgave og noe ikke enhver fotball klarer. Hvis Haaland skal klare det samme som Messi er han nødt til å ta de riktige valgene. Å være fotballspiller i dag handler og mer enn det som skjer på banen, det er et enormt press. Og man skal levere på den øverste hylle kamp etter kamp. 

Haaland er 20 år gammel og allerede klart å skape et navn for seg selv i fotball verden. Jeg mener at Haaland kan bli Norges svar på Messi. Han har gode forutsetninger og kan nå like lang som Messi hvis han gjør det riktige. Til nå i årets sesong er Haaland topp scorer i Champions League som er den gjeveste klubb turneringen i fotball verden. Dette gjør han også til en av verdens beste spisser i hele verden. 

Messi har vunnet laliga 10 ganger med Barcelona, hvis Haaland skal klare å vinne ligagull på ligagull er han nødt til å havne i et bra lag der han kan utvikle seg til å bli en bedre fotballspiller. Dette er også noe av det jeg legger i at han må gjøre de riktige valgene. Flere spiller gjennom tidene har tatt et dårlig valg eller gått til en klubb der deres utvikling ble stanset. Derfor er det viktig at når Haaland skal finne en ny klubb at han velger den riktige klubben. 

Haaland vs. Messi:

HaalandMessi
født 21. juli 2000født 24. juni 1987
ble proff 2016ble proff i oktober 2004
mål scoret: ca. 100 mål scoret da han var 21: ca. 42
gullballer: 0gullballer: 6
matcher spilt for klubblag: ca. 41matcher spilt for klubblag: 750

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *