Streik: Hva skjer nå? Ingen vet!

Det er 1469 ansatte i utdanningsetaten, er det ingen av dem som vet hva som skjer med muntlig eksamen og karakterer?

Ok, så det kan hende det blir streik. Det kan hende det blir muntlig eksamen. Det kan hende det ikke blir eksamen. Det kan hende vi ikke får standpunkt, men bruker det vi fikk til jul. Vi elever vet ingenting. Lærerne vet ingenting. Er det noen som vet noe?

Av Elise

Jeg ringte først Oslo kommune utdanningsetaten på 21 80 21 80. Jeg ble satt på vent i 10 minutter, der jeg en gang i minuttet fikk påminnelse om at jeg skulle ringe koronatelefonen på 21 80 21 82 om spørsmålene mine var koronarelaterte. Da jeg fikk kontakt ble jeg sent videre og måtte vente noen minutter til. Da jeg igjen fikk kontakt, spurte jeg om det blir muntlig eksamen om det blir streik. Svaret? Det er ikke tatt en vurdering på.

Så da fortsatte jeg som en liten kasteball, jeg ble sent videre til noen andre som skulle vite mer. Og noen andre etter der som skulle vite mer. Etter hvert fikk jeg privatnummeret til Pål Rødsten, ansvarlig for eksamen i grunnskolen. Jeg ringte nummeret, men der var det ikke svar å få, for brukeren var opptatt. Jeg sendte da en melding og forklarte hvem jeg var, og stilte spørsmålene: Blir det muntlig eksamen om det blir streik? Og hva skjer med standpunktkarakterene?

Deretter, litt utålmodig på svar, gikk jeg inn på en chat med Oslo kommune, og stilte de samme spørsmålene. Blir det muntlig eksamen om det blir streik? Og hva skjer med standpunktkarakterene? De spurte om jeg hadde snakket med skolen min, og da de skjønte at heller ikke skolen vet noe, fikk jeg igjen nummeret til Pål Rødsten.

De fikk høre at jeg allerede hadde fått det nummeret, og da fikk jeg nummeret til Anne Vigeland. Heller ikke da jeg ringte det nummeret, var det noe svar å få, bruker opptatt. Jeg kopierte meldingen til Pål Rødsten og sendte den til henne også. Jeg har enda ikke fått svar.

Så hva er konklusjonen?

Ingenting. Vi vet fortsatt ingenting om hva som skjer framover. Verken lærere eller elever. Blir det muntlig eksamen om det blir streik? Vi vet ikke. Får vi standpunktkarakterer nå? Vi vet ikke. Bruker vi standpunktkarakterer fra jul? Vi vet ikke.

For å konkludere: ingen vet noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *