Er golf kun for gamle rikinger?

Hva er egentlig golf? 

Flere og flere  har blitt mer og mer interessert i golf. Inkludert mange ungdommer har begynt å syns golf er morsomt og virker gøy å drive med på fritiden. Men flere holder seg tilbake fordi de tror at det for dyrt eller at det bare er en sport for gamle folk. Men nå er det flere og flere unge som starter med det og har stor glede av det. 

Hvordan begynner du med golf? 

Det er mange som er litt usikre på om det er vanskelig å begynne med golf, men det er ikke så vanskelig som man tror å komme inn i sporten. Det man først begynner med er å skaffe seg et golf sett, men mange har fått det for seg at man må ha et av de dyreste settene, men det er rett å slett ikke sant. Man trenger ikke og burde ikke ha de dyreste settene. Mange av de dyreste settene vil gjøre det vanskeligere å lære golf grunnet “flexen” altså hvor stiv køllene er.  

Etter du har skaffet golf køller må du gå på kurs. Grunnen til at du må dette er fordi uten dette kurset får du ikke “green card” og dette er noe du trenger for å spille på bane. I disse kursene vil du lære det helt grunnleggende. 

Golf nyheter - siste nytt, video og resultater

Handicap, hva er det? 

De fleste som vet om golf har hørt om handicap, men hva er det egentlig det? Handicap indikerer hvor god du er. Det går fra en skala på 54 og nedover. Handicapet baserer seg på hvor mange slag en spiller i forhold til hvor mange slag banen har. En vanlig bane har mellom 70-72 slag. 

Når man spiller golf på bane så har spiller man ut ifra noe som heter par. Hvis et hull på en bane har par 4 så skal man prøve og spille under eller få par. Hvis man spiller en over ender man opp med bogey og to over vil tilsvare en dobbel bogey.  

Golf=Dyrt? 

Låne penger? Vi har laget oversikten til deg! - Rabatt24.no

Det er ikke nødvendigvis så dyrt som mange skal ha det til, men golf er ikke billig. Man trenger ikke de beste settene (utstyret) for å ha det gøy. Når man først starter med golf kan man kjøpe noe som heter et halv sett. Dette vil koste rundt 3000-4000 kroner. Da vil du få alt du trenger. Derimot medlemskap på ulike golf klubber vil variere veldig. For eksempel hvis man skal ha medlemskap på Bogstad vil det koste deg 50 000 for å komme inn på venteliste og der må du vente i 10 år før du får medlemskapet. Men det fins langt billigere alternativer. Trysil golf klubb har et tilbud for 900 kr i året og da kan man spille på alle golf baner i Norge, men man må betale ca. 300-1000 kr for å spille på andre baner enn den du er medlem på. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *