Kunst skaper diktatorer, psykopater og mordere!

Når du ser dette bilde tenker du kanskje at det ble laget av en talentfull kunstner. Det du ikke vet er at bildet ble malt av den største diktatoren verden har sett. Adolf Hitler.

Adolf Hitler er mest kjent for sin diktatoriske herskertid fra 1933 fram til 1945, eller mannen som ga ordre om å tilintetgjøre den jødiske troen og sitt folk, som endte med 6 millioner døde jøder. Men visste du at Adolf hadde en kunstnerisk bakgrunn?

I oktober 1907 meldte Hitler seg til opptaksprøve på kunstakademiet i Wien. Hitlers tegning ble godtatt, og av 120 fremmøtte var han en av de 33 midlertidig godkjent. Men neste dag ble tegningene hans avvist som «Utilfredsstillende». Han oppsøkte akademiets rektor som ytret at Hitlers talent kanskje lå mer retning av arkitektur, i stedet for maleri. Men etter å ha blitt avvist av kunstakademiet også i 1908, gjorde han ingen flere forsøk på å skaffe seg utdannelse, enten akademisk, kunstnerisk eller praktisk yrkesrettet. Slutten på hans ferd til akademisk utdannelse var starten til Hitler sin psykopati – og sosiopati-reise. Det vi kan hente fra informasjonen om Hitlers akademiske reise er at, hvis han ble akseptert i kunstakademiet, ville han aldri bli til diktatoren vi husker han for i dag.

Psykopati

For å bli regnet som en psykopat, må man stemme med flere psykopatiske handlinger. Noen av disse handlingen er:

  1. Overfladisk sjarm, eventuelt glatthet
  2. Selvsentrert eventuelt storhetsideer om egen verdi
  3. Kjedsomhet, stadig behov for nye impulser
  4. Uttalt løgnaktighet, eventuelt bedrageri
  5. Bløffing, manipulasjon
  6. Manglende skyldfølelse og anger
  7. Grunne følelser

Et godt eksempel på psykopat handlinger av kunstnere er Vincent van Gogh. I 1988 skule van Gogh ha truet Gauguin med et barberblad under en psykotisk episode, og senere kuttet av seg deler av venstre øret. En annen teori er at van Gogh under et epilepsianfall skar seg voldsomt under barberingen, deretter neste dag bestemte seg for å skjære av seg hele øret. Ingen som er mentalt stabil, i noen situasjon ville ha kuttet av seg øre sitt. Aktivitetene Vincent van Gogh gjorde i 1988 kan kun bli utført av en psykopat.

Van Gogh som nettopp har kuttet av seg øret

Der til og med flere nettsider som mener at folk som er psykopater eller er mentalt ustabile, er mer kreative og flinkere i kunst. Nett avisen Gov Civ guarda https://no.gov-civ-guarda.pt/what-do-psychopaths undersøkte om psykopati og kreativitet overlapper hverandre. Resultatene var at kreativitet og psykopati har store sammenhenger med hverandre.

Seriemordere

Det er flere tusen av mordere rundt om i verdenen som bruker kunst som en form for trofe, hobby og som en form for mestringsmekanisme. Vi skal se på to kunstnere om brukte kunst som en, og mestringsmekanisme jobb. Morderne er Keith Hunter Jeperson, og den kjente kunstneren Michelangelo Mersis da Caravaggio.

Keith Hunter Jesperson ble født 6 april 1955. Han er en Canadisk-Amerikans seriemorder som drepte minst 8 kvinner i Amerika under 90 tallet. Han var kjent som «Happy Face Killer» fordi han tegnet smile fjes på mange av brevene til media og myndighetene etter å ha drept sitt offer. På siden som en hobby malte Keith, for å få tanken av politiet som lette etter han.

Malt av Keith Hunter Jesperson 1993

Caravaggio ble født i Italia i 1571. Etter å ha mistet begge foreldrene sin til pesten da han var liten, flyttet han til Roma og begynte å selge maleriene sine på 1590 tallet. Etter hvert som profilen hans vokste de følgene årene, ble han kjent for sine voldelige malerier, drikking og vold. Mellom 1598 og 1601 bla han arrestert for å ha båret et sverd uten tillatelse, saksøkt for å ha slått en mann med en pinne og anklaget for å ha drept en mann. For å unngå å bli arrestert av politiet, flyktet Caraviggio og døde 1610 på grunn av mystiske grunner, som ikke er oppklart til den dag i dag.

Malt av Michelangelo Mersis da Caravaggio 1607

Det vi kan hente fra informasjon er at psykopati og kreativitet har store sammenhenger. Vi har flere eksempler og artikler som viser at kunst kan relatere til vonde eller skinnsyke handlinger. Kunst kan også ha en stor påvirkning på din psykiske helse!

(Ps, hvis du ikke har forstått det ennå, er dette en satire.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *