Too good to go

En app som redder mat og penger!

1/3 av maten som blir produsert i verden i dag blir kastet. Det blir altså til matsvinn. Derfor har en gjeng engasjerte matreddere laget en app som heter «Too good to go». Appen går ut på at på slutten av dagen kan bakerier legge ut det de har til overs. De legger overskuddmaten i forskjellige poser og selger de for en veldig redusert pris på slutten av  dagen. på den måten slipper butikkene og bakeriene å kaste så mye mat.

Fil:Vestre Torvgate.2.jpg
Foto: 
https://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Vestre_Torvgate.2.jpg

Appen «Too Good To Go» ble ferdig i 2016 i Danmark. til nå har nesten en million nordmenn tatt den i bruk

En av de bakeriene som er en del av dette er Godt brød. De legger bakevarer til en verdi av 200 kroner i en pose og så kan man kjøpe den via appen for ca 60 kr. Når man skal hente posen viser man bare kvitteringen på appen og så får man posen.

Denne appen kan være en løsning på hvordan man kan bli kvitt matsvinn. På grunn av denne appen blir det vinn-vinn for alle! Bakerier og butikker blir kvitt maten, de som bruker appen får billig mat og mengden mat som blir kastet synker!

Her kan du lese mer om appen og laste den ned: https://toogoodtogo.no/no/about-us

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *