Monica Dellemyr går av som rektor ved Ris skole

    – Mye har forandret seg gjennom årene, vi har hatt mye strammere tider

Monica Dellemyr slutter som rektor ved Ris. Jeg har spurt lærere ved Ris skole om å dele sine tanker om dette. Det er mange som synes det er litt trist at Monica tar pensjon fra stillingen. Mange lærere har lenge samarbeidet med Monica. Hennes kolleger kan beskrive hun som hardtarbeidende, nøyaktig i arbeid, effektiv og oversiktlig. Det høres ut som Monica er en god sjef med gode forhold til sine kolleger. Jeg ville også høre hva Monica tenker om dette.  

Et intervju med Monica på hennes siste dag ga oss de svarene vi trengte. Monica sier at hun hun synes det er vemodig og trist at hun går av, men at det er nødvendig. Hun sier at tidspunktet er riktig for henne og for skolen. Hun sier det blir naturlig å gå av ettersom hun begynner å nærme seg pensjonistalderen.  

-Det å være rektor betyr at man er pedagogisk leder for skolen, man jobber med at elevene skal utvikle seg både faglig og sosialt. Man er sjef for 80 ansatte og hvis man regner med elevene er det nærmere 630. Man har mange engasjerte elever som vil noe med egen læring, forklarer hun.

Monica har jobbet her i mer enn 40 år og mange ting har endret seg mye på tiden Monica har jobbet her. Skolens budsjett har hatt mye strammere tider og måten man underviser på har også endret seg. Hun forteller at når hun først startet som lærer, var det veldig opp til en selv hvordan man underviste elevene. Det var lite samarbeid mellom lærere i skolen, noe som har fått en signifikant endring. Skolen har hatt en ombygning og blitt mye mer moderne.  

I Februar starter Peder I Gjerdrum som ny rektor ved Ris Skole

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *