– Mobilbruk blant unge

Av Noah og Henrik

Spesielt er det mange voksne som mener mobilbruken ødelegger for ungdommens karakterer, konsentrasjonen eller helt andre ting. Hva mener de unge selv?

Mobilbruken blant unge er veldig forskjellig fra person til person. Men de fleste bruker mobilen sin mer enn 3 timer om dagen, viser statistikk fra Ung data. Jeg tenkte derfor å høre med Frøya (14) om hva hun synes om mobilbruken blant unge. 

-Først og fremst, hva synes du om mobilbruken til dagens unge? 

-Jeg synes personlig at mobilbruken blant unge er ganske stor, sier hun. Hun mener at dagens unge bruker mye tid med mobil, og at den blir bruk veldig ofte. Hun er enig i at mobilbruken er forskjellig fra person til person, og at ikke alle bruker mobilen like mye.  

Frøya mener at mobilbruken blant unge bør kuttes ned hvis den blir brukt på uviktige ting, som for eksempel Snapchat og Instagram. -Men jeg er helt enig i at mobilbruken kan fortsette eller økes hvis det handler om skole, som for eksempel lekser, prøver osv. 

Tror du at mobilbruken blant unge kan være nyttig for læringen deres? 

-Absolutt! Vår teknologi har aldri vært så bra før nå, så jeg ser ingen grunn til å være uenig i akkurat dette, deler Frøya. I tillegg sier hun at det er veldig viktig å få svar på det du lurer på, og med dagens teknologi er dette endelig mulig. Det er derfor det er lettere å kunne utvikle seg, og få bedre kunnskap. 

Vi vet at det forekommer mye mobbing gjennom mobilen, både på nett og sosiale plattformer. Dette vet vi etter å ha sett på elevundersøkelsene. Både politiet og lederne på skolen er bekymret for om dette skal fortsette eller ikke. Hva tenker du, Frøya? 

-Det er nok ganske mange grunner til at mobilbruken blant unge blir misbrukt. Men hvis jeg skulle tatt opp noen av de viktigste, ville det kanskje vært; sjalusi, mobbing på nett og sosiale medier eller rett og slett lage kvalm for andre. Frøya mener deretter at hun tror mobberne mobber fordi de har det kanskje dårlig, enten hjemme hos seg selv eller på skolen, og er derfor nødt til å mobbe noen for å føle seg bedre. Frøya tror også at det er litt fordi mobberen ikke står ansikt til ansikt med den han mobber, men bak en skjerm. Og det gjør det da lettere å kunne mobbe en annen. -Så det tror jeg er grunnen til hvorfor mobilbruken blant unge kan skli ut eller bli misbrukt på en brutal måte.   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *