top 3 beste freeskikjørere

Freestyle er en sport der man gjør triks på hopp og rails. De møtes ofte og konkurrerer om hvem som er best. Her er de top 3 beste freestyle kjørere i dag. 

Alex Hall: født 21 september 1998. Han er en amerikansk freestylekjører som representerte USA under vinter ol for ungdom 2016 på lillehammer, der han tok  sølv i slopestyle og 4 plass i half pipe.  Han representerte USA under vinter ol 2018 i pyeongchang, hvor han ble nummer 16 i slopestyle.  I 2019 tok Hall to X games-gull, først i slopestyle under vinter-X games Aspen 2019 og senere i Big Air, under X-Games i Norge 2019. 

Henrik harlaut: 

Født 14. August 1991 i Stockholm. Han er en svensk freestylekjører. Han representerte landet sitt under vinter-OL 2014 i Sotsji, der han endte på en 6. plass i slopestylekonkurransen. Harlaut er født og oppvokst i Stockholm, Sverige. Han startet å kjøre ski når han var 2 år gammel. Han pleide å reise ned til Alpene i Frankrike med familien vær ferie, og startet og kjøre alpint når han var 5 år. På denne tiden var ishockey lidenskapen hans. Da han fylte 9 år flyttet han og familien til Åre, et sted litt mer nord i Sverige. Han har vunnet mange medaljer og han er lett en av de beste i freeski i dag. 

Øystein Bråten: 

Født 21 juli 1995, han er en norsk freestylekjører som konkurrerer i slopestyle. Han representerte landet sitt under vinter ol  2014 i Sotsji, der han ble nummer 10. Han har også en annen plass og en syvende plass i dew tour breckenridge i henholdvis 2014 og 2015. Han ble olympisk mester i slopestyle under vinter-ol 2018 i Pyeongchang.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *