Vinter-VM 2023 er i gang – og snart i gang! Norge har store muligheter

Ski-VM 2023 er i gang i Planica, i år har Norge kjempegode muligheter å få gullmedaljen rundt nakken, mens «Ja vi elsker» er i bakgrunnen.

Ski VM 2023 holdes i Planica i Slovenia. VM 2023 holdes fra 21. februar til 5. mars 2023. 2023 vil være den første gangen Planica arrangerer verdensmesterskapet på ski, nordiske grenser. Det er også nye grener som dannes, blant annet mikslagkonkurranse i kombinert skal arrangeres for første gang i VM og kombinertøvelsen Lagkonkurranse stor bakke/lagsprint for menn utgår.

Langrenn, Kombinert, Skihopping er grenene under Ski-VM 2023 i Planica. 24 øvelser fordeles ved alle disse tre grenene.

Norges favoritter i Planica

Norges har store utøvere i dette Ski-VM, blant annet har vi Emil Iversen, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Kruger og kanskje den største Johannes Høsflot Klæbo, på dame landslaget finner vi Heidi Weng, Lotte og Tiril Weng og Ragnhild Haga

Skihopplaget har noen sterke utøvere, sånne som Halvor Egner Granerud, Johann Andre Forfang og Marius Lindvik. På damesiden har vi Maren Lundby og Thea Bjørseth, dette er bare noe av de som skal representere Norge i skihopp i Planica.

Da er vi på siste gren, kombinert, Norge er et av de beste landene i grenen kombinert. Vi finner Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro. På damesiden finner vi Ida Marie Hagen, Mari og Marte Lund. Som sagt er dette bare noen av utøverne vi har i kombinert.


VM i Planica er som sagt fra 21. februar – 5. mars så følg med!

Alpint-VM 2023

VM i alpint er i gang i Courchevel og Meribel som er i Frankrke frå 5. til 19. februar, N

Norge har tatt totalt 2 medaljer, 1 sølv og 1 bronse, begge er i Super-G av Aleksander Aamodt Kilde og Kajsa Lie. Men Italia har storkost seg, fordi de har allerede tatt 2 gull.

Grenene i alpint er kombi, Super-G, Utfor, Lagparallell, Parallell, Storslalåm og sist men ikke minst slalåm.

Våre utøvere

Norge er kanskje det beste landet i alpint, i hvert fall på herresiden. Vi har sterke utøvere på laget, som på herresiden består det av, Aleksander Kilde, Henrik Kristoffersen, Lucas Braathen som nettopp ble operert for blindtarmbetennelse, det er fortsatt usikkert om han vil delta, men han håper han rekker Slalåm grenen, men vi har Adrian Sejersted, Alexander Steen Olsen, Timon Haugan, Sebastian Foss Solevåg og Rasmus Windingstad.

På kvinnesiden har vi noen sterke, blant annet Ragnhild Mowinckel, Thea Stjernesund, Kajsa Lie, Mina Holtmann, Maria Tviberg, Kristin Lysdahl. Dette er kvinnene sine sterke utøvere.

VM i Skiskyting 2023

Jubel under miksstaffeten når Norge går inn til gull

VM skiskyting foregår nå, 8. februar – 19. februar. I Oberhof, som er i Tyskland. Dette er andre gang fordi VM i skiskyting foregår i Oberhof, første gang var i 2004.

Vi har storkost oss i Tyskland fordi vi tok nemlig gull i miksstafett, etterkommerne i gårsdagens miksstaffet var Italia og Frankrike.

Utøverne som gikk med skiunder beina og fikk høre Norges nasjonalsang i går var b.l.a Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røisland, Sturla Holm Lægreid og den beste av alle kanskje Johannes Tingnes Bø.

VM foregår nå, det går på alle norske kanaler så det er bare å følge med, så får vi håpe Norge tar fler medaljer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *