Spennende prosjekter ved forskning i praksis

Ved Ris skole har elever i faget Forskning i praksis hatt mye frihet og har laget mye forskjellig fra å dyrke encellede organismer til å lage elektroniske maskiner. De har holdt på lenge og laget mye forskjellig 

De har laget mye forskjellig og interessant. Vi har fått lov til å intervjue en elev med navn Nicolai. Han og partneren har holdt på med tøffeldyr. I den andre gruppen snakket jeg med en elev som heter Axel og hans partner. De lager en båt av resirkulert materiale og med fungerende motor.

Tøffel-dyr

Ved et bor satt det to elever fascinert over en slags grøt-gugge i en glass skål. jeg gikk opp og spurte. 

Hva er det dere lager?
-Vi dyrker tøffel-dyr, det er en form for encellede organismer. De er veldig små og er en veldig simpel form for liv. 

– Hva har motivasjonen vært for prosjektet?-Det har vært å lære mer om tøffeldyr og få en bra karakter såklart. 


Hvor lenge har dere holdt på med det?
 Vi har holdt på med det nå i litt over en uke.
-Vet dere om om det er noe liv der ennå?- Nei det er vanskelig å si så tidlig. Vi må nok vente å se.

-Tror dere det kommer eller er liv?– Som sagt det er vanskelig å si, men vi får håpe for det beste. Er det mulig å se de?- Eh, nei. uten mikroskop går det ikke an å se dem.

–Dette høres veldig kult ut og spennende gleder meg til å se hva som kommer til å skje. Ja samme her, men vi må nok bare vente.

Selvdreven resirkulert båt

Ved et annet bord satt det to gutter og fiklet med noen ledninger og jeg ble fort interessert i å finne ut av hva de holdt på med.

-Hva lager dere?– Vi har laget en selvdreven båt som er laget av så og si bare gjengbrukte materialer bortsett fra motorene og det elektriske. siden det tross alt hadde vært ganske vanskelig å skaffe brukt elektronikk med bra kvalitet, men vi har brukt så mye resirkulert materiale som mulig.

-Hva er motivasjonen for dette prosjektet?– Få sekser i faget, imponere læreren vår og å forhåpentligvis få vise den fram på Ris-skoles dag. -Jeg må si det er et kult prosjekt. Ja enig vi er veldig fornøyd.

-Hvor lenge har dere holdt på med det?- Vi har holdt på med den så og si siden starten av året.

Har dere noengang vært de-motivert?- Ja det var en periode i starten hvor vi ikke var så seriøse, det ente med at gruppen ble splittet og vi fortsatte å lage båten mens de andre gjorde noe annet.

Hva er den laget av?- Den er laget av en stor gjenbrukt plast-sylinder, 2 halv-liter brusflasker, noen ispinner og en propell i tillegg til noen ledninger, og motorer og en av og på knapp.

Virker den?– Ja den virker så og si alltid.Det er noen ting som må justeres og så er den perfekt. Kommer nok maks til å ta en uke så er den helt ferdig. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *