Slik er det i de nye brakkene

Brakkene FOTO: Jasmina

I år ble brakkene på Ris skole bygd ferdig, og det var en del motstand både fra lærere og elever, som omtalt i en sak i Ris Avis. Det om brakkene skulle bli bygd var ikke opp til ledelsen, men ble vedtatt i bystyre, mange er misfornøyde med dette.

Av Teo og Jasmina

Skal være her til 2029
Brakkene ble bygd over det som før var basketbanen, og ble bygd for å få plass til flere elever på 8. trinn.  “Det manglet ungdomsskole plasser for elever fra Skøyen barneskole, derfor ble brakkene bygd” forklarer rektor. En av grunnene til at brakkene først og fremst ble bygd, er forsinkelsen av å bygge Hoff skole, skolen der elevene fra Skøyen skole egentlig skulle begynt på. Helt fram til denne ungdomsskolen blir bygd, skal brakkene stå på Ris.

Det er planlagt at brakkene skal være her fram til 2029. Men det kan hende at de blir her mye lengere. De gamle brakkene som ble bygget av tyskerne under andre verdenskrig ble ikke revet ned før 2014. Det kan bety at de nye brakkene kan være her mer enn kun 9 år.

Mange er negative
Mange av lærene var svært kritiske til at det skal bli bygget nye brakker kun 6 år senere etter at de gamle brakkene ble revet ned i 2014. Bydelslederen for vestre aker mente at det var et svært dårlig valg at byrådet bygget brakker på ris skole. Noen av grunnene var att vi mangler ungdomsskole plasser på Ris, Midtstuen og Hovseter. Den andre grunnen er at vi mangler sportsbarer på skoler til friidrett og gym. Ved å bygge en brakke på basketballbanen på ris skaper det ett større mangel på sportsbarer.

Mattetime i de nye brakkene. FOTO: Teo Ovesen

Elevene vil helst være i hovedbygget
Vi har intervjuet flere elevere som har klasserom i brakkene, og mange av meningene deres var ganske like. Det var mye klag på dårlig luft og ventilasjon, lite plass, og de fleste var misfornøyde med å ha klasserom der. Ifølge elevene var de største to problemene det lavet taket inne i gangene som gjør at det følges veldig trangt, og problemer med ventilasjonssystemet som fører til dårlig luft.

Etter å snakke med flere elever og ansatte på skolen, kom vi fram til at de fleste er misfornøyde med at brakkene ble bygd, og håper ikke de skal stå der lengere enn nødvendig. Både lærere og elever ønsker en skole der det er plass for alle, men brakkene er ikke den rette løsningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *