Blir eksamen avlyst?

Utdanningsdirektorater anbefaler regjeringen om å kansellere eksamen. Men….

Eksamen er kanskje ett av ungdommenes verste mareritt, spesielt etter koronapandemien. Naturlig er det mange som ikke vil gjennomføre eksamen eller avlyse den. Nå er det kanskje en sjanse for at eksamen blir avlyst.

Eksamen hovedmål Bryne vgs | Leif Harboe | Flickr

Av Teo

Hva mener Udir
Det er fortsatt en mulighet at eksamen blir gjennomført. Eksamen er ment til å være rettferdig og lik for alle ungdommer som skal ta den. De betyr at hvis eksamen skal bli avlyst, blir den avlyst i hele landet. Det inkluderer deler av Norge der smittetallet har vært nede og skoledagene har vært normale. Kunnskapsministeren sier at det er viktig å få et godt beslutningsgrunnlag. Elever fra Elevorganisasjonen Edvard Botteril Udnæs forventer ett svar fra kunnskapsministeren innen 3 dager.

Blir det eksamen
Selv om det er mange risikoer til å avlyse eksamen, er det mange fordeler til avlysingen av eksamen. I våren 2020 til 2021 var eksamen avlyst, og resultatene var interessante. Snittet til elevene på ris som ikke hadde eksamen hadde gått opp. Er det på grunn av at disse årene trengte ikke elevene å tenke på eksamen, og heller brukte tiden og energien på individuelle fag, eller gidde lærerne bedre karakterer?

Det er vanskelig å vite om det blir eksamen eller ikke. Mange elever er enige med Udir om at eksamen skal bli avlyst. Det kommer helt an på om regjeringen er enig med Udir, eller ikke. Partiet Rødt forventer at Regjeringen skal følge Udir sine anbefalinger. Blir det eksamen, eller ikke. Det er kun regjeringens sitt valg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *