5 på gangen: Nye 8. klassinger

Hvor stor overgang er det fra barneskolen til ungdomsskolen? Er det en trygg og rolig start eller er det stress og mas fra første skoledag? Vi har spurt fem elever!

Av Camilla

 I dag skal vi møte elever som nettopp startet på ungdomsskolen og høre med dem hvordan de synes det er å gå her.

Forklar litt hvordan dagene var før du skulle starte på ungdomsskolen? Stressa, glad, gruet du deg kanskje litt?Hadde du hørt mye om Ris på forhånd? Var det positivt eller negativt? Påvirket dette deg i tankene om hvordan det skulle bli å starte på Ris?
Stemmer det du hadde hørt på forhånd med virkeligheten?

William

–  Dagene før jeg skulle starte på ungdomsskolen var helt vanlige. Jeg nøt de siste dagene av sommerferien, tenkte egentlig ikke noe på hvordan første skoledag og hvordan forandringene skulle være. Jeg hadde jo hørt en del om Ris, men dette var egentlig bare positivt. Jeg var ikke særlig stressa. Førsteinntrykket er bra vil jeg si.  

Har du noen gode råd å gi til de nye 8 klassingene som skal starte om et år?
-Det beste rådet jeg kan gi er vel å være hyggelig, imøtekommende og smile masse!


Maria            

 • Alt i alt så vil jeg si at jeg ikke tenkte så veldig mye over at jeg snart skulle starte på Ris. Dagene fløt bare forbi som noen helt vanlige dager. Jeg tenkte jo selvfølgelig litt på det, men jeg tok alt etter som det kom og det funket bra.
 • Selvfølgelig så hadde jeg jo noen tanker og jeg hadde hørt ganske mange rykter om skolen. Dette var rykter som at lærerne var veldig strenge. Etter at jeg har gått her litt nå vil jeg si at alle lærerene er snille og at det ikke er noe stress.
  – Noen av ryktene stemte jo, men det var mange av dem som var veldig overdrevet.
  – Ja, jeg fikk noen råd, som ikke kom for sent, da får du jo anmerkning! – Vær forsiktig med hva du sier! Det kan jo bli store rykter ut av noe uskyldig!

Sofia

 • Jeg gledet meg for det meste til ny skole og å møte nye folk.
 •  Samtidig var jeg litt stressa for at jeg ikke kom til å få så mange venner. Det fikk jeg jo etter kort tid, og jeg synes at Ris sitt førsteinntrykk var veldig fint egentlig. Jeg hadde jo snakket med venner mer om hvordan alt skulle bli, forandringer og ny klasse osv, men alt gikk egentlig veldig bra.
 • Jeg hadde ikke hørt veldig mye om skolen. Det eneste jeg hørte var positivt. Lærerne hadde jeg hørt at kunne være litt strenge, det vil jeg jo kanskje si at de er litt også da… hehe.
  – For å få det fint på ny skole må du gå bort til nye ansikter! Ikke vær så veldig forsiktig og innadvent, vær utadvendt!

Lulu

-Før første skoledag var jeg kjempespent og kanskje litt stressa. Jeg kjente mange voksne som hadde gått på Ris og noen elever som går på denne skolen, men ingen fra den gamle skolen skulle starte her. Derfor var jeg kanskje litt ekstra stressa, siden jeg ikke kjente noen som skulle starte her.

– Jeg ble veldig positivt overrasket da, første skoledag gikk veldig fint og jeg følte meg ikke så alene.
– Ja, jeg hørte veldig mye om Ris før jeg skulle starte. Både positivt og negativt, men alt i alt syntes jeg det er veldig fint her.
– Det beste rådet jeg fikk og kan gi er at man bør gå bort til mange nye elever og stille spørsmål og være blid og snill mot alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *