Ny redaksjon i Ris Avis!

Ris sine journalister er i ferd med å få ferdig de første sakene!

En ny engasjert gruppe 8. klassinger er klare til å fornye Ris Avis. Dette er første publisering!

Av Haavard Pettersen (læreren)

I et klasserom i de såkalte paviljongene på Ris sitter en gruppe elever på PC og telefon og prater og ler på slutten av dagen. De er den nye redaksjonen i Ris Avis – Ris skoles egen nettavis/ mediekanal, 8. klassinger i faget Medier og Informasjon.

Ava og Signe er blant de meget få elever som kan være på TikTok og kalle det skole. De to har tatt ansvaret for sosiale medier for Medier og Kommunikasjonsgruppen, først og fremst TikTok-brukeren til Ris sin Medier og Kommunikasjon-gruppe.

– Vi kan jo mye om det, mye mer enn Haavard, spesielt TikTok, fniser de to. – Og det er gøy. De forklarer at TikTok-en er for å få ut informasjon og PR for og om skolen, pluss selvsagt litt humor. De har tro på TikTok-en:

– Folk vil se om folk eller de selv er med på TikTok-ene. Spesielt jenter, forklarer Ava.

Akkurat nå redigerer de en ny  TikTok-video om fagdag i gym. 

– Se her, guttene koser seg glugg i hjel, ler Signe. Videoklippet viser gutter som river ned en tjukkas.

– Nå skal vi ut og lage «rants» på podcast!

Ava og Signe – Ris Medier og Kommunikasjons TikTok-sjefer. Det er bare å følge!

Bildeproblemer

Maria og Camilla skriver artikler for Ris Avis. Maria er nesten ferdig med en artikkel om FysAk, det mest populære valgfaget. Hun må bare få plassert bilder.

– Jeg liker å skrive, det har jeg alltid likt, forklarer hun.

Camilla sliter med å få bildene fra mobilen til PC-en, og stresser litt. Hun glemte iPhone-ledning, og har låst telefonen med Screentime, og husker ikke koden! Nå er hun lykkelig, fordi hun har funnet ut at det går an å logge inn på iCloud på PC-en, og der er alle bildene. Hun har indre ro nå, forklarer hun. Hennes sak er en «5 på gangen»-sak om hvordan det er å begynne på 8. trinn.

Det er overraskende vanskelig å få bilder fra telefon til PC, men jentene fikk det til

Fekting, film og FIFA

Charlie og Fredrik har fått ferdig en sak om fekting. Fredrik har intervjuet Charlie, som driver med denne ikke altfor vanlige sporten. Nå driver Charlie og skriver en anmeldelse av sin favorittfilm, Shaun of the Dead.

– Fordi den er bra. Kanskje en av mine favorittfilmer. Det er en slags blanding av komedie og skrekk. Men jeg liker også skrekkfilmer som er ordentlig skumle, forklarer han, og nevner Cult of Chucky som eksempel.

Fredrik er engasjert i en anmeldelse av FIFA 23.

– Det er bra og bra grafikk og sånn, men 700 kr for dyrt. I tillegg betaler man inni spillet. Det er masse memes om hvordan EA er grådige.

Fredrik og Charlie har hittil konsentrert seg om sport, film og spill.

De to siste elevene er ute og prøver å få bilde av en lærer de har intervjuet, om hvordan det er å begynne som ny lærer på Ris.

De nye journalistene er ivrige på å få ut det de har skrevet, og de første artiklene kan du lese nå! I tillegg kan du finne Ris på TikTok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *