FysAk: -Alt annet er kjedelig!

«Fysak» er det mest populære valgfaget for 8. trinn i år. Det er overraskende mange fordeler ved å ha en time ekstra aktivitet i uka, og det er heller ikke første gang dette valgfaget blir valgt mest.

Vi fikk lov til å være med når en av fysakgruppene skulle ha fysak. Fysakgjengen er delt inn i en jentegruppe og en guttegruppe, og hos guttene er det god stemning. Det er mye energi, litt bråk, men veldig god stemning mens gruppen venter på at alle er ferdigskiftet. Ballspill og styrketrening er på planen i dag, og læreren begynner å gjøre klar til timen.

Tre gutter, Erik, Simon og Tobias, forteller om hvordan det er ha fysak. «Det er gøy», sier Tobias. «Alle de andre valgfagene virket kjedelige, derfor valgte jeg fysak» sier Erik, og Tobias er enig. «Hva synes dere er gøyest å gjøre?» Alle guttene synes ballspill er gøy, og Simon sier det er gøy og møte venner og være i aktivitet. De forteller at de gjør mye forskjellig i timene. «Vi spiller stikkball, løper og går tur av og til».

Det er god stemning både i gymsalen og utenfor.

Skolens assisterende rektor, Morten Schou, synes det er fint at fysak er det mest valgte valgfaget. «Fysak blir mest valgt hele tiden. Vi har opprettet to grupper med tre lærere, for å møte den enorme etterspørselen» Morten forteller videre at det er flinke fysaklærere, og at det kan være derfor valgfaget er så populært.

Ny forskning viser at bare minutter med trening gir både bedre hjertehelse, og minsker risikoen for demens. Helsegevinsten er også større om du ikke trener fra før, og det viser seg at en time i uka faktisk er nok. Men jo mer, jo bedre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *