Solidaritetsaksjonen 

 
1. november skal alle elevene på Ris jobbe en dag i stedet for å ha skole, for å samle inn penger til Ris Skoles solidaritsaksjon!

Hva er solidaritetsaksjonen? 

Lett forklart er solidaritetsaksjon en aksjon til barn i fattige strøk, fattige land, land som sliter, land som er i krig, land som trenger det. I år samarbeider skolen med solidaritetsaksjonen, da skal alle elevene på RIS skole 1. november jobbe en hel dag for å tjene penger, og så skal de donere pengene til solidaritetsaksjonen som tar pengene videre til de som trenger det. Denne dagen er i stedet for det mer kjente Operasjon Dagsverk.

Jeg har spurt to i medier & kommunikasjon klassen hva han skal jobbe med, dette var det han sa: 

-En av mine alternativer er enten på platekompaniet, McDonalds, JERNIA eller ELKJØP, sier Charlie. Dette vil jeg jobbe fordi jeg tror disse betaler bra og da kan jeg gi mest mulig penger til de som trenger det. 

-Jeg har skaffet meg jobb i en barnehage. Jeg skaffet meg jobb i en barnehage fordi jeg gikk i barnehagen før og jeg kjenner noen av folkene som jobber der, forklarer Camilla.

Jobbkravene 

  • Man må tjene 300 kr
  • Man må enten jobbe med, dagligvare, hjemmearbeid eller i et firma. 
  • Man må søke jobb innen 25. Oktober. 

Hva går pengene til i år? 

I år går pengene til gatebarn i Sudan. Målet er å få gatebarnene til å komme seg til skolen, få en utdannelse, osv. Organisasjonen som startet denne aksjonen heter «til trygghet», det er en norsk organisasjon.

Årets solidaritetsaksjon går til inntekt for «Til Trygghet», som arbeider med gatebarn i Sudan. FOTO: www.tiltrygghet.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *