Dennis Hauger, Norges nye Formel-1 håp!

Vinner av F3 sesongen i 2021.

Dennis Hauger er en av de mest lovende unge racer bil kjørere.

Starten på karrieren til Dennis. 

Dennis Hauger fikk sin første elektriske bil da han var 1 år gammel. Når han var 2 år gammel så fikk han sin første ATV, Dennis var i himmelen. Men han hadde et uhell, fire hjulingen hans veltet, men så reiste han seg opp igjen og kjørte videre. Allerede begynte han å kjøre motorcross som 4 åring, men 3 år senere hadde han funnet seg til rette, sporten var gokart, det var ikke tvil at om at det var dette skulle han begynne med! Dennis var talent i gokart og det kunne vi se, fra 2011 til 2013 hadde han kjørt 70 løp og kommet på pallen 62 ganger og i World Series Karting kjørte han 14 løp og kom på pallen 13 ganger, helt sykt! 
I 2016 hadde tiden kommet, Dennis skal kjøre et av verdens største gokart løp, nemlig det Tyske GoKart mesterskapet. Dennis Hauger skuffet ikke, fordi han ble nemlig den yngste vinneren i historien i dette mesterskapet. Dennis satt også masse rekorder som ung for første gang i Italia som 10 åring, hele karting teamet var imponert og så et stort talent i denne personen. 

Signerte for Red Bull som 14 åring! 

Dennis ble fort snakket litt internasjonalt om i gokart verden, talent speidere så etter denne gutten. Han ble tidlig signert som fabrikkjører for verdens største gokart fabrikk, CRG. Men bedre beskjeder skulle komme da Red Bull Junior sitt lag ville signere han. Han hadde blitt en kjører for Red Bull F1 sitt akademi! 

Veien Videre til Formel 3 

Dennis hadde kommet en lang vei, folket hadde tro på han. Han fikk støtte fra sin tidligere gokart klubb Harald Huysman Karting (HHK) og Red Bull, disse var med helt til 2019, denne nyheten var kanskje noe av det som han kommer til å huske best i livet sitt, han fikk en kontrakt med laget Hightech med Red Bull i ryggen.  

Dennis Hauger – Store norske leksikon
Dennis in action.

Vinner av Formula 3, sesongen 2021. 

Sesongene i F3 

Første sesong for Dennis Hauger var ingen suksess, han endte på 17. Plass. Etter noen tester for PREMA racing i høsten 2020, var det klart, Dennis Hauger hadde fått plass i PREMA racing, de nye lagkameratene hans var Arthur Leclerc og Olli Caldwell. Var det denne sesongen han skulle bli verdens mester i F3? 

Under Dennis sitt første løp fikk han Pole position, som vil si at han gjorde det best i kvalifiseringen og får starte som første mann under årets første løp. Han fikk en meget bra start for å si det mildt, han vant årets første løp og fikk raskeste runde som gir han 2p mer. Dennis Hauger fortsetter å imponere med seiere.  

F3 Sesongen avsluttes og Dennis Hauger sin F3 sesong ender med 4 seiere og 205 poeng som holder til seier i F3 2021 sesongen! Dette betyr at Dennis er klar for F2, en drøm har gått i oppfyllelse! Dennis er også nærmeste nordmann til F1 noensinne! 

Dennis Hauger i Red Bull ring 2021.

Første sesong i f2 karrrieren. 

Dennis Hauger har ikke imponert mye i F2, selv om det er 1 race igjen i år, ligger han fortsatt ikke an en VM seier eller en top 10. Dennis Hauger ligger nemlig på 11. Plass med 98 poeng. Han har ett Sprintrace vinn denne sesongen. Neste race er 18-20 november på Yas Island i Abu Dhabi, vi får håpe Dennis gjør det bedre da! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *