Et nytt forslag: Frp vil gjøre bensin og diesel billigere etter nyttår

Bensin kan koste 8 kr mindre per liter i 2023.

Frp har lagt til et forslag til et nasjonalt statsbudsjett som vil si at bensin kan koste 8 kr mindre per liter.

I 2022 opplevde vi sky høye drivstoffpriser, for første gang så var drivstoffprisene på over 30 kroner literen. Prisene på diesel hadde økt enormt mye, hele 44 prosent det siste året, og ikke nok med det hadde også bensin hatt en prisøkning på 28 prosent.

De som opplever dette i stor grad er de med fossil biler, egentlig nesten alle i Norge.

Heldigvis er ikke det bare vi her i Norge som sliter med drivstoff, Sverige, vårt naboland har også blitt rammet under drivstoff krisen. Men Sverige har gjort noe lurt, politikerne der har tatt det mer tak i det. De har kommet med et kontant-tilskudd til bilkjørerne.

Frp har lagt sitt forslag til statsbudsjettet 2023. Der hvor de ønsker billigere avgifter for bensin og diesel. Frp mener dermed at den høye drivstoffprisen i Norge skal ned i 2023.

En vanlig golf fra Volkswagen har en tank på 40 liter, hvis du hadde fylt bensin på denne golfen hadde det blitt over 1000 kroner, dette reagerer mange på.

Skal bli 8kr billigere per liter

Frp foreslår å fjerne drivstoffavgiftene i første halvår på grunn av usikkerhet rundt energisituasjonen vi har i Europa. Som vil si at pumpeprisen vil bli minsket for bensin og diesel, 8 kroner bensin og 7 kroner diesel. Så vil Frp mest sannsynlig vurdere en videre behandling i neste halvår.

Frp foreslo også et avgiftskutt i året vi er i nå, men forslaget ble nedstemt. Men nå tar de opp forslaget igjen, fordi Frp tror dette er noe som kan gjøre hverdagen til mange lettere. En annen grunn er også fordi det er mange som kjører biler som går på bensin & diesel.

Ikke inflasjonsdrivende

Frp mener at folket skal sitte igjen med mer penger. Derfor vil Frp fjerne avgiftene på drivstoff, det vil bidra til lavere prisvekst. Frp tror også at forslaget vil bidra til den normale bensinprisen som den var på før den store oljeprisøkningen, noe som den mest sannsynlig vil være.

Det er vel ikke så sannsynlig at dette blir noe av. Alle de andre partiene er imot å sponse billigere bensin. Dette gjelder ikke minst partier som MdG, SV og Venstre, som er veldig opptatt av klimasaken.

Se kildebildet
Dette her er litt av bensinprisen noen steder i Norge, ganske dyrt, eller hva?

Kilder: TV2.no, e24.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *