Ny, unik bil fra BMW!

All-New BMW XM (2023) | 644 HP PHEV SUV | FIRST LOOK, Specs, Exterior,  Interior & Price - YouTube

BMW hadde 50 års jubileum, hvor de lanserte en rekke med biler. BMW XM var en av dem.

-Ikke noe for alle

BMW gjør det gjerne på sin måte når det gjelder enkelte modeller. BMW XM er et eksempel på dette, den nye BMW XM er helt rå og er ikke en bil for alle kan man si! Bilen har en høy pris kan man si, bilen har en startpris på 2,1 millioner kroner. De største markedene vil være i USA, Midtøsten og Kina, disse stedene er det mange som har lyst på luksus biler, istedenfor de tradisjonelle bilene.

Ikke minst skal designet vise alle kreftene som er i den ladbare hybriden.

2022 BMW XM (G09) 4.4 V8 (653 hk) PHEV xDrive Steptronic | Tekniske data,  Forbruk , Dimensjoner

-Enorme 653 hestekrefter!

Nyutviklede M hybrid-drivsystemet forbinder kreftene fra en 4,4 liters V8-bensinmotor og en kraftig elektrisk motor, med samlet effekt på rundt 653 hestekrefter og dreiemoment på 800 nm!

BMW XM går 0-100 km/t eller 0-60mph på 4,3 sekunder, sammen med lyden fra sekskantede doble eksosrørene over hverandre – første gang på en BMW M modell. Det sies også at bilen vil ha en toppfart på 250 km/t (155mph), eller hvis du kjøper en dyrere M-versjon ville den kunne gå 20 km/t raskere i 270 km/t, (169 mph). Godkjent tilhengervekt 2700 kg.

XM er den første ladbare hybriden fra BMW M. Man kan kalle det en bro bygger til den første hel elektriske BMW M-modellen, som er i utvikling akkurat nå.

Bilen sitt høyspenningsbatteri er på 25,7 kWh netto kapasitet og har elektrisk rekkevidde på 82-88 km, så bilen kan kjøre elektrisk daglig.

XM måler 5110 mm i lengden, 2005 mm i bredden, 1755mm i høyden og har en akselavstand på 3105mm, den leveres også med felger, med store størrelser på 23.

-Dyr startpris

Produksjonen av Bilen vil starte i Spartanburg, USA i desember i år (2022), før den vil være klar til våren 2023.

Grunnen til dyr pris er også materiale innvendig, det er en veldig luksus bil med gode og behagelige seter, moderne dashboard, osv.

Norske bilforhandlere vil åpne for bestillingen av XM om kort tid. Som sagt vil startprisen være på rundt 2,1 millioner kroner på grunn av dagens avgiftssystem. Hvis du har litt mer tålmodighet, bør du vente til høsten for da kommer en ekstra utgave av BMW XM som heter «Red Label».

Bilen setter rekorder og kommer til å bli den kraftigste serieproduserte bilen i BMW M GmbH (Bavarian Engine Works Company). Hvor den vil ha en samlet effekt på 748 hk og dreiemoment på 1000 Nm.

BMW XM
Her ser vi hvordan BMW XM ser ut innvendig.

Kilder: TV 2, BMW, klikk,no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *