Beste sjakkåpninger – Hvordan du kan vinne mot antatt bedre spillere!

De beste sjakkåpningene – Hvordan du kan vinne mot antatt bedre spillere

Nå skal jeg fortelle deg hvordan du kan vinne nesten hvilket som helst sjakkparti mot bedre spillere!

Italiensk åpning

Her er et bilde av italiensk åpning

En italiensk åpning begynner 1. e4 e5 2. Hf3 Hc6 3. Lc4. Meningen med trekket er å få kontroll over sentrum fortest mulig med bonden og hesten din, så skal du plassere løperen på det farligste feltet, da truer nemlig løperen mot det svakeste feltet på motstanderens side. De to brikkene som står mellom kongen og tårnet har du flyttet og da kan du gjøre rokade som får kongen i sikkerhet.

Siciliansk forsvar

Den sicilianske åpningen

Siciliansk forsvar er det mest populære valget når det gjelder aggressive folk med sorte brikker. Hvit vil som oftest spille 2. Hf3 og 3. d4 og da vil de dermed få kontroll helt sentralt på brettet, men svart kan vinne på dette ved å bytte bonden i sentrum til en løperbonde.

Ruy-Lopez/spansk åpning

Den spanske åpningen!

Den spanske åpningen er kanskje den eldste åpningen, men den er kanskje den mest normale åpningen. Spansk åpning ble oppkalt etter en biskop som skrev nemlig de første bøkene om sjakk. Ruy Lopez angriper hesten, hesten vil da forsvare e5 bonden. Hvit vil da håpe på å bruke dette angrepet til å legge mer belastning på svart i sentrum.

Slavisk forsvar

Slavisk forsvar er en bra og solid åpning som gir et solid forsvar til d5-bonden. De svarte brikkene kan utvikle seg til naturlige felter, men som oftest vil svart ha mindre plass.

Fransk forsvar

Fransk forsvar er en strategisk åpning som egentlig alle sjakkspillere bør lære, men det er risiko med fransk forsvar. For nemlig c8 løperen kan være vanskelig å spille, og utvikle.

Men husk! Den beste åpningen av alle er kontroller-sentrum-med-aktive-brikker-og-spill-forsiktig-åpningen!

KILDER:

chess.com,

Ichess.com

Fredriks hode….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *