2022 resultatene har kommet – Best betalte yrker!

Søknadsfristen nærmer seg - disse yrkene har best og dårligst lønn

Dette er de 10 best betalte yrkene i Norge!

I Norge er det store forskjeller mellom hva ulike yrker tjener, de som lever på lav lønn til sjefer og ledere som har millionen i årslønn. Stillingene hvor du tjener best krever som oftest en lang utdanning, men faktisk så krever ikke alle de godt betalte yrkene noe særlig utdanning.

Men det stilles høye krav til deg, som vil si at de krever at du kommer tidsnok til møter og ha lavt fra vær, tenke nytt, tenke videre, osv. Dette går inn i temaet arbeidsmoral.

Jeg skal fortelle deg de best betalte yrkene og stillingene i Norsk næringsliv, og forhåpentligvis så kommer det noen overraskelser du aldri hadde trodd.

Handels- og skipsmeglere

Gjennomsnittslønn i Norge: 1 380 720 kroner i året.

Skipsmeglere må ikke ha en sånn kjempe sammenheng i utdanning og jobb, men som oftest har skipsmeglere en økonomisk eller teknisk bakgrunn.

Handels og skipsmeglere er på toppen av listen over best betalte yrker, det er ikke noe overraskelse. Handels og skipsmeglere er et yrke som har vart veldig lenge, og det er en stilling mange ønsker.

Men det er ikke bare og bare hvis du skal bli dette yrke må du ha noen år der du arbeider som en slags «trainee» i et skipsmeglerfirma. Du trenger også en ganske god og grei utdanning.

Samarbeid, kommunikasjon, interesse for shipping er en av de egenskapene du må ha for å bli en best mulig skipsmegler. Mange mener at dette yrket er mer en type livsstil enn en type arbeid.

Ledere innenfor olje- og gassutvinning

Gjennomsnittslønn for norske ledere: 1 330 200 kroner i året.

Antall studenter som søker dette studiet blir bare lavere og lavere. Hvem vet, kanskje blir det så få at dette yrket må kuttes ned?

Utdanning: For å arbeide som en leder innen olje og gassutvinning må du ha fullført en ingeniørutdanning.

De som er interessert i akkurat dette yrket har som oftest hatt stor interesse i realfag som ung, det som menes med realfag er fag som matematikk, kjemi, fysikk, osv. Hvis man skal ha høyere utdanning enn dette så må du ha en mastergrad, et slags spesialfelt som for eksempel bachelor, eller masternivå på universitet, eller andre sånne skoler.

De som jobber med dette yrket holder som oftest til på fastlandet, og du må ofte reise internasjonalt, det blir også mye jobber på alt fra båter til oljeplattformer. Et valg for deg som liker høy lønn og realfag.

Finans- og økonomisjefer

Gjennomsnittslønn i Norge: 1 254 240 kroner i året.

Utdanning: Kreves en master innenfor økonomi for å arbeide som finansmegler.

Finansmegler behovet fortsetter å øke i dag. Ulike typer fond og forvaltningsordninger blir stadig mer populær, og derfor trengs det mer finans og økonomisjefer.

Den største grunnen til at lønnen er høy er fordi, arbeidsdagene kan være veldig lange, da mener jeg langt etter arbeidstid. Grunnen er fordi i Norge er det noe som heter en børs, og den er åpen og det er ufattelig mange aksjer som må følges med på.

Ledere av forsikrings- og finansvirksomhet

Gjennomsnittslønn i Norge: 1 239 360 kroner i året.

Verste yrke mellom kvinner og menn når det gjelder lønnsgap.

Utdanning: Du trenger minimum en bachelor innen økonomi og administrasjon, det hjelper deg også veldig hvis du har en utdanning innen handel eller salg.

Lønnen er høy og et av de best betalte yrkene i Norge, men det er en ting disse folkene som har lyst til å bli dette må være klar over.. Arbeidsdagene er veldig lange og du må jobbe hardt hele veien, det er ikke noe kaffe pauser eller noe sånt, jobbing foregår i et høyt tempo. Stillingen krever at du kan lede små og store bedrifter mye på egen hånd.

For å være en god leder må du kunne ta vare på andre mennesker på en god måte. Dette spiller litt på de personlige egenskapene dine.

Toppledere i offentlig administrasjon

Gjennomsnittslønn i Norge: 1 195 800 kroner i året.

Utdanning: Bachelor eller mastergrad innen administrasjon og ledelse, økonomi og samfunnsøkonomi.

Toppledere kan ha mange forskjellige roller og stillinger, dette er fordi det er behov for veldig mange ledere for at samfunnet vårt skal gå rundt. Uten dette yrket så hadde samfunnet kollapset.

Det kreves en god og grei utdannelse for å jobbe med dette yrket, men det er ikke normalt å ende opp i sånne type jobber før man har opparbeidet seg.

Flygeledere

Gjennomsnittslønn i Norge: 1 239 360 kroner i året.

Mye av opplæringen til flygeledere skjer via simulator.

Utdanning: Flygelederutdanningen varer i ca. 2 år, det består også av noe som heter forkurs. Initial Training varer i ca. 9 mnd, og så må du ha praktisk opplæring, du må også ha trening ved et kontrolltårn/kontrollsentral i Norge i 1 til 1,5 år.

Et av de mest populære yrkene innen luftfart, Avinor er det selskapet som står bak all utdannelse i yrket flygeledere. Hvis du vil komme inn på dette studiet trenger du minst 4,0 i snitt eller bedre. De viktigste fagene er Norsk og Engelsk.

Legespesialister

Gjennomsnittslønn i Norge: 1 102 320 kroner i året.

I dette yrket kan du velge mellom 46 spesialistutdanninger.

Utdanning: Fullført medisinstudium, og du må ha arbeidet som LIS1 i minimum 6,5 år.

Dette er en av de aller vanskeligste studiene å komme inn på i Norge, og krever en lang utdanning. Dette er grunnen til 50 % av alle norske medisinstudenter velger å ta utdanningen sin i utlandet og ikke i Norge.

Hvis det er få som velger samme spesialisering som deg vil lønnen din bli høyere, men det er veldig liten sjanse for at det blir mindre bruk for legespesialister i fremtiden.

Administrerende direktører

Gjennomsnittslønn i Norge: 1 085 520 kroner i året.

Det blir stadig mer behov for akkurat dette yrket.

Utdanning: Det kreves ikke egentlig en spesiell utdanning for dette yrket. De fleste ender opp som direktør ved å ha arbeidet seg oppover i selskapet/bedriften.

Administrerende direktører bør helst ha spesialiseringer innen effektiv ledelse av bedrifter, og en grei arbeidserfaring i fra tidligere sjefs/lederstillinger. Personlig egenskaper er ikke noe mindre viktig, du må ta vare på ansatte og komme på gode og greie løsninger.

Lønnen kan være skyhøy hvis du driver bedriften på en god måte, eller hvis du har høye omsetninger og veldig gode resultater.

Forskings- og utviklingsledere

Gjennomsnittslønn i Norge: 1 003 920 kroner i året.

Utdanning: Kreves master eller doktorstipendiat innen den forskningen du driver med.

Forskning er yrket for deg hvis du liker realfag, sånn som naturfag, kjemi, matematikk, fysikk, osv. I dette yrket må du ha en innstilling for å komme frem til nye resultater, men det er ikke bare så lett. Dette kan føre til lange dager på jobben, men du får godt betalt for det.

Yrket «Forsknings- og utviklingsledere» finner vi også i næringslivet/finansverden.

Geologer og geofysikere

Gjennomsnittslønn: 1 036 200 kroner i året.

Utdanning: Bachelor eller mastergrad innen geofag.

Oppgaven til geologer er å undersøke fossiler, bergarter, mineraler, osv. Den viktigste tingen de som driver med dette yrket har å gjøre er å utforske nye ting, sånn som mineraler, fossiler, og masse mer! Håpet med det er å finne nyttige og verdifulle ting vi kan bruke i fremtiden.

Forske på miljø og klima er også en stor del av dette yrket.

Andre godt betalte jobber

Jurister og advokater: 844 320 kroner i året.

Eiendomsmeglere og – forvaltere: 895 560 kroner i årslønn

Sivilingeniører: 990 960 kroner i året.

Personalsjefer: 984 000 kroner i året.

Aksjermegler: 820 000 kroner i året.

Salgs- og markedssjefer: 939 240 kroner i året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *