Geocaching – et «Pokemon Go» in real life

Geocaching | An Official Geocache Label. This is the type of… | Flickr

Geocaching er et spill som er in real life. Det går ut på at du skal prøve og finne små skatter rundt om i verden. Tenk deg det i ditt daglige liv når du er på skolen, ferie, i byen eller i skogen kan det faktisk hende at du går forbi hundrevis eller tusenvis uten at du vet det, men det trenger det ikke å være lenger.  Ikke ta med hele cachen med hjem fordi da ødelegger du spillet fot andre og kanskje deg selv.

Hvordan starter jeg med geocaching?

Det du trenger for å starte er at du skal laste ned appen Geochaching (last ned her for iOS og Android) , logg inn, så er du klar får å finne din første skatt for å finne de zoomer du bare ut på noen av de grønne pilene. Og på det kan du se vanskelighetsgraden, jo høyere tall jo vanskeligere, Samme med terreng. Det er fem forskjellige størrelser på cachene mikro, liten, medium, stor eller annen. Mikro pleier bare å ha en lapp du skal skrive navnet ditt på. Liten kan noen ganger ha noen små ting. Medium begynner vi med at du kan få ting, men hvis du vil ha noe da må du legge noe tilbake selv. Legg noe tilbake du ville synes vært gøy og funnet selv- og stor er bare masse ting samme som medium bare mer og bedre. Annet er egentlig bare ting som ikke passer i noen av kategoriene, som i en konteiner.

Hvorfor bør jeg spille dette?

Det er lett du kan finne veldig kule ting. Som jeg fant engang en veldig bra tusj 100kr vanligvis. Plutselig fant du noe sjeldent av noe, eller noe du hadde veldig lyst på. Det er også gøy og finne den gjemt av helt vanlige folk som deg.

Hva gir Premium meg?

Premiumversjonen gir tilgang til flere caches som, mystery cache for de som liker enn liten utfordring. Du skal finne ut vanskelige oppgaver for å få finne de riktige koordinatene får å finne ut av de hjemlige hintene og finne geocachen sitt sted samme med Puzzle cache. En multi-cache er en geocache som har mer enn ett veipunkt. Så i stedet for å gå rett til Geocachen, går du til et veipunkt der du finner noe som vil hjelpe deg med å komme til neste veipunkt, du får og litt ekstra Challengers og tilgang til nyere Geocaches og så videre bare for 300kr i året eller 60kr i måneden så hvis du synes dette er gøy og gjør det ofte eller bare må komme deg ut, men orker ikke da hadde jeg gått for det.

Hvordan kan jeg legge ut min egen geocache?

Du trenger først å finne minst 20 stykker selv, nå må du gå inn på geocaching nettsiden og her skal det stå gjem en geocach. Trykk der, så skal du lage deg en geocache liten eller stor samme egentlig. Så finner du ditt perfekte gjemmested. Bare at du må passe på at den er litt unna en annen geocach. Så skriver du ned et hint, beskrivelse av veien den er i og få en veldig nøye beskrivelse av koordinatene til boksen. Så sender du den inn til publisering venter du sikker i over en uke for å få svar. Også så kommer det en fyr som skal prøve og finne den bare for å sjekke om alt er riktig.

Hvor er de beste stedene?

Det jeg synes er de beste stedene er alle storbyer, kommuner eller sånne store områder generelt, som Frognerparken, aker brygge, tøyen, Grønland masse bra generelt i alle store områder der hvor det er mange folk. Det er ikke bare i Norge heller det er hele verden uten at Nord-Korea selvfølgelig. Så gå på Geocaching tur også i Spania, Portugal og mer.

Hvilene land har mest caches?

10. Tsjekkia 9. Spania 8. Norge 7. Australia 6. Sverige 5. Frankrike. 4. Storbritannia 3. Canada 2. Tyskland 1. USA

Gruppe eller alene?

Gå i gruppe hvis du vil finne flere, men gå alene hvis du vil finne det selv og ta det i ditt eget tempo, da kan du ha prisen for deg selv

Hva er den farligste geocachen i verden?

Det er midt på et mega høyt fjell, kan ikke vise den på grunn av copyright, men søk på det the most Dangerous geocaches der kommer den opp.

Har folk dødd av en geocaching før?

Ja faktisk, men det er dumme folk som prøvde på å ta helt umulige cacher som selvfølgelig er umulige. Som over en elv eller i midten av en elv og den enste tingen du kan gå på er en gammel planke fra andre verdenskrig. Så det er egentlig litt sin egen feil hvis man velger å risikere og skrive navnet sitt på en lapp. Men de cachene er veldig sjeldne så si nesten ikke eksisterende.

Øv på bruk av GPS med geocaching - Naturbasert næringsaktivitet - NDLA
Sånn ser det ut på appen. Du kan bare få de grønne.

Hvor populært er det

Det var ikke alt for populært nå det er bare 450.000 over hele verden som spiller det aktivt. Det er en kul hobby, man kan finne penger og andre verdisaker og du kommer deg ut på mange nye steder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *