Besøk på Nrk!

Dagsrevystudioet FOTO: Charlie

Valgfaggruppen i Medier og Kommunikasjon på Ris var på besøk i NRK. Bli med bak fasaden på Norges største mediebedrift!

Av Charlie

Når vi kom inn i dagsrevyrommet var det veldig strengt fordi de ville ikke at vi skulle falle i de hullene. Fordi da kan du brekke benet og kortslutte kameraene. De pleier og gå over på høyere side lengst inn. Så ser du leseskjermen. Det er tekst som går lenger ned og ned. Du bestemmer selv hvor fort du leser men det er alltid kontrollert av folk. Så da er det ekstremt viktig at de som skriver før ikke har skrivefeil.

Utenfor Nrk er det et Tix kostyme fra mgp 2021.

Her var studio til Lindmo. men du kan se at det er en liten scene der, det er der showet er og alle disse sofaene er bare publikum. Jeg tror også adresse Liverpool er filmet også.

Dette var med i et veldig kjent tv program for barn: Labyrinten.

Her er det bakrommet til nrk der de har masse ting de har/skal bruke i tv-program. Ikke veldig spennende her egentlig.

Intervju med folk fra Nrk nyheter

Hvordan er det å jobbe på Nrk?

Ingerid Stenvold, journalist i Dagsrevyen:
– Det er veldig gøy fordi jeg vet ikke hvordan denne dagen kommer til og bli og alle dagene veldig spennende. Fordi vi er så heldig at vi jobber med de tingene som er viktigst. Som flest folk er opptatt av.

Er det ikke krevende og vanskelig å jobbe på Nrk

– De siste tre årene (stort sett) har vi vært i en pandemi og de gikk opp og ned. Men de første ukene av pandemien da Norge stengte ned og ingen visste hvordan dette kommer til ende i Norge. Det eneste vi så var *lik* som ble kjørt ut av sykehuset i Italia, og vi tenkte nå at smitten har nå kommet hit. Det var gøy for oss i nyhetsredaksjonen (fikk mye og skrive om) men det var også veldig krevende fordi det var så mye usikkerhet. Så er det krigen i Ukraina som overtok nesten rett etter pandemien. Som vi synes var til tider krevende. Vi får veldig fæle bilder som vi ikke kan vise på lufta. Og hele tiden ta vekk ting og vite hva som skjer og hvor fælt det er. Det synes jeg innimellom kan være vanskelig. Men man blir jo vant til det, smiler Stenvold.

Mens vi står og intervjuer Stenvold, kommer Morten Jentoft forbi. Han er korrespondent i Russland, og kan russisk og mange språk.

Hvordan var det i Ukraina når du var der?

– Jeg var i Øst-Ukraina for 3 måneder siden. Så der var det full krig. Det er klart at det er veldig spesielt å være i et *sort* område. Du må jo være forsiktig, selv om jeg mener at jeg ikke tar noen sjanser. Det er jo en viss risiko. Men det er viktig at vi er der og forteller at det pågår krig i Ukraina. Og hvis du skal gjøre det må du være tilstede der hvor det skjer. Også er det veldig viktig at man får med hvordan de har det. Det er ikke bare soldater men det er også sivilbefolkning det går ut over. Så da er det vår oppgave at vi snakker med folk og vise disse forferdelige ødeleggelsene, forteller Jentoft.

Dette er litt av Nrk sitt lydsett. Det er sikkert 2x så stort enn dette bildet.

Her er en videoreportasje fra vår ekspedisjon:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *