Eksklusivt intervju med Fredrik Solvang

Av Maria og Camilla

Vi har tatt turen til studioet hvor alle store saker har blitt annonsert. Studiene hvor det har ofte gått en kule varmt og hvor alle store tv øyeblikk har funnet sted. I dag har vi snakket med programlederen som får folket til å snakke sammen – nemlig Fredrik Solvang.

Fredrik Solvang er mest kjent som programleder på Debatten.

Fredrik Solvang er et navn mange kjenner. Han har jobbet i NRK lenge, du har kanskje sett han på debatten? Fredrik står blant mange entusiastiske videreformidlere, når vi kommer inn – litt nervøse – dette skulle fort snu. Med pc på fanget og en smilende programleder var det bare å fyre løs.

Det hele begynte med jobben som radiomann i Radio 1, men senere ble Radio 1 slått sammen med NRK, og det var som sagt sånn det startet. Han forteller videre at det har vært et par hindringer på karriereveien. Dårlige sjefer og 7 år som vikar har hatt sin innflytelse på ham. Han har virkelig fått testet egenskapen sin som programleder, han står oppe i moralske og etiske problemstillinger nesten hver eneste dag.

Solvang under innspillingen av debatten. Foto: https://m24.no/arbeiderpartiet-debatten-fredrik-solvang/fem-minutter-for-garsdagens-debatten-matte-fredrik-solvang-kaste-manuset-sitt-na-forklarer-han-hva-som-skjedde/266305

Mange moralske problemstillinger

«Vi kan forestille oss at det kommer moralske og etiske problemstillinger, har du opplevd noen?»

. «Jeg ville sagt at vi står i det omtrent hver dag. Det kan dreie seg om ting som: Snakker denne personen sant? Vet denne personen hva det innebærer å være på tv og si dette? Kan det komme reaksjoner som vedkommende ikke kan forestille seg, så sterke og store at det er bedre å la vær? Noen temaer er vanskeligere enn andre, for eksempel nynazisme. Alle vet at det finnes og at det er viktig å snakke om, men samtidig så vil vi jo ikke dra en nynazist inn studio»

Solvang har stått utallige mange gnager i studioet, alltid like sikker, velformulert og naturlig. Men hvor sikker er han egentlig, bak dressen? Og nei, TV lyver ikke til deg – han er ikke stressa, han er bare en utrolig dyktig programleder. Det kommer med trening, påpeker han.

Han forteller videre at temaet som det blir mest konflikt i på debatten er strømpriser, strømpriser er nemlig et tema som skaper sterke følelser og konflikter.

Strømpriser skaper stor debatt. Foto: Dagsavisen

Til slutt, er det et drømmeobjekt du vil ha i studio en gang?
Han tenker seg om, en god stund før han til slutt avslører at forfatteren, kvinnen med eget AS nemlig prinsesse Märtha Louise hadde vært en spennende debutant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *