Troll – En film du må se!

Troll | Netflix Official Site
Fil:Terning5.svg – Wikipedia

En film hvor du aldri kommer til å kjede deg!

Kom på NETFLIX 1. DESEMBER 2022: Troll fra norske eventyr blir bare mer og mer brukt i filmer. «Trolljegeren» som kom ut for 12 år siden kan være en morsom film for trollelskere, i den filmen er det morsomme kamera vinkler og det ser veldig ekte ut, det samme gjør det i filmen «Troll.»

Roar Uthaug er regissør i filmen «troll.» Han gjør noe unikt med dette eventyret og gjør det skikkelig spennende, og setter trollene på en måte i litt moderne kontekst. Han har gjort virkelige bra grep for å få denne filmen så bra som mulig.

Dette er ikke noe «kingkong» eller noe «godzilla» eller noe «jurassic park» dette er et Troll på høyde med Oslo Plaza.

Kule effekter og underholdning i stor grad gjør at denne filmen bør ses hjemme på storskjermen. Denne filmen sies å være Norges Kuleste eventyr film som det er, men hvem vet, kanskje om noen år så får vi se hva Norsk folkeeventyr byr på igjen?

Troll herjer på topplisten til Netflix. | Rushprint
MONSTERET FANGER: Nora (Ine Marie Wilmann) og Tobias (Gard B. Eidsvold) i «Troll»

Bevegelser i fjellet

Nora Tidemann (Ine Marie Willmann) er paleontolog som forsker på fossiler og forhistorisk liv, men så blir hun helt uventet hentet fra feltarbeidet hun drev med på Vestlandet til et kommandosenter i Oslo mange ikke vet om. På kommandosenteret sitter statsminister Moberg (Anneke von der Lippe), forsvarsminister Frederic Markussen (Fritjof Såheim) og forsvarssjef Sverre Lunde (Dennis Storhøi), de haar blit kalt inn og sitter i et krisemøte.

Det skal visst være sprengingen på Dovre skal visst ha forårsaket noe mystisk inni i fjellet, da er paleontolog Nora innkalt sånn at de kunne bruke all kunnskapen hun har å by på. Hun blir bedt om å fly nordover for å selv sjekke det underlige, med henne er Kaptein Kris og Andreas Isaksen.

De søker også hjelp av en gal mann, han lever i fjellheimene med sinnsyke teorier om troll, nemlig Noras far, Tobias Tidemann.

Det er ganske relativt enkle figurer, men det er fullt av dyktige skuespillere som får det til å se ut som om det skulle være veldig vanskelig.

TRAILER: Filmen «Troll» Netflix

Filmens tittel, trailer og plakat spiller mye på handlingen. Vi vet på en måte hva som ligger bak de mytiske hendelsene, men allikevel så skaper det fortsatt veldig mye spenning.

Når spenningen er på sitt høyeste, så klarer du ikke å følge med på noe annet. Her er effektene helt elleville i scene etter scene takket være Roar Uthaug som actionregissør.

Guldbrandsdalen skogen, det er der det skjer, et helikopter angrep i sør og masse ødeleggelser, i denne scenen er det fullt av spenning, lydeffekter, videoeffekter, alle effekter på sitt høyeste, dette er min personlige favoritt del av filmen.

Troll er en eventyr stund som aldri kjeder noen selv om du ikke er interessert i noe som har med filmen å gjøre!

Troll « NRK Filmpolitiet - alt om film, spill og tv-serier

En Norsk Hollywood-film

Det er noe underlig med filmens sjangergrep. Nora snakker noen ganger om at man må tenke utenfor boksen, du må tenke litt overtroisk og det gjør filmen. Det er helt klart at Roar Uthaug prøver å lage en hollywood-film på Norsk.

Troll er en underholdningspakke kan man si, filmen har sin lengde på 1 time og 43 minutter (med rulletekst). Netflix-publikummet vil gjenkjenne filmspråket som blir brukt i filmen. Filmen fremstiller steder som Dovre, Rena og Lesja ganske eksotiske.

Jeg likte kjempe godt og se steder jeg kjenner til i Norge, ikke bare fordi det er i Norge, men også fordi det er en sammenheng med eventyr. Jallo Faber står for mye av bildene, Christian Schaaning står får det høylytte lyddesignet og orkestermusikken av Johannes Ringen.

Manuset er skrevet av Espen Aukan, basert på en historie av regissøren, utnytter på en måte norsk folkeeventyr, og har mange morsomme referanser i filmen.

«Troll» er en god film som jeg anbefaler til alle som liker action og spenning, men jeg tror også filmen funker for deg som ikke liker så godt action og eventyr. Uthaug har gjort en god jobb med denne filmen, og viser at han også har puttet mye inn i den. Jeg har valgt å gi filmen terningkast: 5.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *