«Sannheter» om coronaviruset

Mange har vært ivrige etter å følge med på Coronaviruset. Folk er ikke sikre hvor det har kommet fra og vet ikke hva de skal tro. Sammen med dette har det også svirret opp konspirasjonsteorier som faktisk kan kanskje være mer nær sannheten enn vi trodde. Disse er noen av de som har blitt lagt mer merke til.

Hvor mange har EGENTLIG dødd?

Ryktene svirrer om et mistenkelig «screenshot» som de «såkalte» ekte dødstallene til det nye coronaviruset. Den kinesiske stat oppdaterer antall smittet og døde regelmessig av coronaviruset. Folk har tvilt på om disse tallene faktisk er presise eller om det er løgn. Og noen nettbrukere har analysert skjermbilder fra denne måleren som kinas største tech-firma Tencent styrer. Det som viste seg midlertidig kan kanskje ha vist det faktiske mye høyere tallet døde enn det de har vist til offentligheten.

Are These the 'Real' Wuhan Coronavirus Death Statistics?

Et bilde som viser antall saker og dødstall av coronaviruset ble plutselig 80 ganger høyere enn det originale nummeret. Rykter sier at kina sin regjering gjemmer de ekte tallene og at det var en feil som ble gjort.

Tencent hadde lyst til å forklare seg og en talsperson fra tencent sier at tallene var endret midlertidig fordi Tencent skulle bytte tallene. Fra sine egne målinger, til Kinas regjering sine målinger. Talspersonen legger til at de hadde de samme tallene i hver sine målinger.

Bilderesultater for coronavirus

Selv om uttalelsen fra Tencent skulle virke ganske så overbevisende kan det fortsatt hende at det er de riktige tallene er så høye som de viste. Det kan hende at de viste dem med vilje bare for at folk ikke ville tro på dem selv om de faktisk var ekte. På grunn av hvor høyt tallene viste seg. Dette kan også gjøre at hvis det skjer en sånn «feil» igjen vil det være lettere å dekke over.

Wuhan-400 – ble viruset «spådd» i 1981?

The Eyes of Darkness, by Koontz.

Wuhan-400 er et virus fra Dean Koontz sin thriller bok fra 1981 «The Eyes of darkness. Som forteller om en kinesisk millitærlab som har utviklet et virus som en del av sit biologiske våpenprogram. Denne laben befinner seg i Wuhan, som gir det sitt navn. Er det en ren tilfeldighet eller var det et frampek i tiden.

I boken «The eyes of darkness», følger man en sørgende mor, christina Evans. Hun reiser ut for å finne ut om sønnen hennes, Danny, døde på en camping ur eller som en mistenkelig lapp forteller, at han fortsatt er i live. Hun klarer til slutt å spore sønnen til en millitær fasilitet, hvor han blir oppbevart etter å ha smittet med menneskeskapte mikro-organismer laget ved forskningsenteret i Wuhan.

I en annen rar tilfeldighet, The Wuhan state of virology, som er Kinas eneste sted med level fire biosikkert laboratorium. Det er den høyeste level klassifikasjonen av labber som studerer de dødligste virusene. Det mest interessante av alt er at det er bare 32 km borte fra der utbruddet av coronaviruset først startet.

Konspirasjonsteorier sier at det nye coronaviruset  ser ut til å være menneskeskapt. Og det kan være en stor sannsynlighet for at det brøt ut fra The Wuhan virology lab. Noen mener at denne teorien er ikke så sannsynlig siden laboratoriet var de første til å advare og fortelle om coronaviruset, men det betyr trossalt ikke at de hadde noe med det å gjøre siden de var jo trossalt de første til å advare om det som kanskje betyr at de vet noe mer om det.

Uansett: når det er en nyhet som er så stor som coronaviruset, og så mye er uklart, så vil det komme konspirasjonsteorier og «fake news». Vær skeptisk på internett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *