Hvor mye er egentlig elevene på Ris på mobilen?

Hvor mye tid bruker ungdom og lærere på mobilen? Hvilke apper trykker vi på hver dag? Og er det noe forskjell på gutter og jenter? Vi har fått skjermtiden til 16 elever og 3 lærere på skolen for å sammenligne forskjellene mellom gutter og jenter og elever og lærere. 

Vi snakket med 8 gutter, og alle hadde ganske like minutter på skjermtiden sin. Det varierte fra 150 minutter til nesten 250. Det tilsvarer alt mellom 2 til 4 timer på mobil i snitt hver dag. Snittet til guttene vi snakket ligger på 3 timer og 5 minutter. 

Blant guttene er de fleste mye på plattformer som YouTube eller Netflix, men også flere timer på sosiale medier som Snapchat og Instagram, men sammenliknet med jentene – er det en forskjell.  

Jentene delte også skjermtiden sin med oss. Her ser vi tydelig økning i snittet, og vi så også noen forskjeller i hvilke apper som er mest brukt. Nesten alle jentene har mange flere timer på Snapchat, men er også mye inne på Instagram og Tik Tok. Jentene på ris er på mobilen alt fra 1 time til opp til hele 7 timer, snittet ligger derfor på 4 timer og 27 minutter hver dag. 

Lærerne derimot har lavere snitt en både guttene og jentene. De er også inne på andre apper, og flere av de er mest på apper som mail og Instagram men de sjekker også ting som safari ofte. Lærerne har et snitt på 2 timer og 39 minutter, men det varierer veldig fra person til person. Noen lærere er på mobilen i 1 time og andre er på mobilen i 5 timer.  

For å konkludere: jentene på ris er mye på mobilen hver dag, guttene er noe mindre, mens lærerne er enda mindre enn det igjen. 

Av: Maren og Nicoline

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *