En bok du helt klart blir oppslukt av

Skrevet av: Frederikke Mey Strøm 8B Ris skole

Jeg har tenkt til å anmelde en bok som heter HARPA. Denne boken går under sjangeren grøss, og er en superspennende bok. Forfatteren heter Audhild Solberg, og boka ble utgitt i 2019. denne boka kan du sikkert finne i den nærmeste bokhandleren,og kanskje den også finnes på biblioteket i nærheten av deg.

Handling

I en skog i en liten bygd kalt Elverdal finnes det et uvanlig vesen som har blitt kalt for harpa. Ryktene sier at man kan høre den spille på de skarpe tennene dens når man er i nærheten av vesenet, akkurat som en harpe. Det er der vesenet har fått navnet sitt fra. HARPA. Noen tror at det bare er en myte, men det er fordi de aldri har sett vesenet med sine egne øyne.

Vi følger de fire ungdommene, Agnes, Sindre, Ben og Tyra. Agnes er hovedpersonen, og hun skal tilbringe høstferien i Elverdal, og møter disse tre personene, som er da bipersonene.

Når gjengen er på omvisningstur for å vise Anges rundt i Elverdal, kommer de over en fryktelig oppdagelse i skogen. De finner nemlig en død mann med et svært, blodig bitt rundt halsen. Ved siden av ser de en hardt skadet hund med det samme bittet i halsen. Den rolige høstferien blir med ett gjort om til en uhyggelig uke for de fire ungdommene. Så forsvinner en av dem, og resten av gjengen må finne ut av hva som foregår.

Jeg synes at denne boka er en veldig spennende bok. Grunnen til det er først og fremst fordi forfatteren klarer å gjøre boken spennende hele veien, slik at hun kan holde fatt i leseren. Det hun blant annet har gjort er å lage en liten spenningstopp på slutten av hvert kapittel, slik at man har lyst til å lese videre.

I boka er det for det meste handlingsreferat og ytre spenning. Ungdommene i boka er mye ute i skogen og treffer på mange farlige ting. Her er det mye hindringer og risikoer. En av hindringene i boka er en hengemyr, som de måtte krysse da de var i skogen. Hengemyra er en slags sump, som alle frykter over. Hvis noen faller nedi der, er det nesten umulig å komme seg opp igjen. Det er også et stort vendepunkt i boka, når de finner ut av hvem Harpa er.

Boka starter kort i «in medias res». Dette har forfatteren gjort for å fange oppmerksomheten til leserne.

På slutten av boka har ungdommene endret seg, men på en god måte. De har klart å forstå hva venner faktisk er til, og at man alltid kan stole på dem. De har klart å bli mer åpne over følelser og tanker.

Mine meninger om boka 

Dette er en veldig fin bok til ungdommer som liker spenning og skrekk. Forfatteren, Audhild Solberg, har også klart å skrive boka på et språk som mange ungdommer kjenner seg igjen i.

Budskapet i denne boka er nok at mange ting kan man ikke vite om er sant eller ikke. Noen folk liker å komme på myter og historier for å imponere eller skremme andre, men man kan aldri vite om de snakker sant. Men noen ganger er man nødt til å stole på seg selv og vennene sine, og kanskje reflektere rundt om personen faktisk kan snakke sant, og kanskje prøver å advare deg over noe.

Jeg vil gi denne boka en terningkast 6 for at forfatteren har klart å skrive den slik at den er rettet mot ungdommene, og på grunn av den spennende handlingen. Dette er en bok du garantert har lyst til å lese!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *