The Vampire Diaries

En anmeldelse av serien The Vampire Diaries

The Vampire Diaries er en serie for ungdommer. Den er en del av sjangeren skrekk/spenning. Du kan finne den på The CW, HBO og Viaplay. Serien handler om en jente med navn Elena som forelsker seg i en vampyr med navn Stefan og hele livet hennes forandrer seg. Handlingen utspiller seg i byen Mystic Falls. 

Sjangeren skrekk

Sjangeren skrekk er en sjanger som kjennetegnes ved at den har til hensikt å skremme eller på annen måte utløse en grøssende tilskueropplevelse. Den er en stabilt populær og mangfoldig sjanger som rommer alt fra romantiske tragedier til motbydelige kroppsødeleggelser. 

Handling og karakterer

Elena forelsker seg i vampyren Stefan og finner etter hvert ut at hun og broren er vampyrer. Elena finner etter hvert i serien ut han hun også er innblandet i det store kaoset. Alle karakterene vil etter hvert også finne ut av det og klare å blande seg inn. Det er også en del kjærlighetsdrama og noen får også møte på døden tidligere enn planlagt. 

Dette er noen av karakterene vi møter: 

Elena Gilbert: Elena er hovedpersonen. I starten av serien er hun en jente som mistet foreldrene sine da de kjørt av en bro, men som klarte å overleve. Hun forandrer seg gjennom serien til å bli en modig selvstendig jente. 

Stefan Salvatore: Stefan og broren Damon er vampyrer. Stefan er en snill vampyr som overlever på dyreblod og blodposer fra blodbanken, men hvis han skrur av følelsene sine er han verre enn noen annen vampyr. 

Damon Salvatore: Damon er mer en “bad boy”. Han utvikler seg i løpet av serien til en elskverdig person. 

Bonnie Bennett: Bonnie; Caroline og Elena har vært bestevenner siden barnehagen. Bonni er en sterk og modig jente, som er en heks. 

Caroline Forbes: Caroline er i starten av serien en overfladisk tenåringsjente som liker å være arrangør over ball osv., og er kaptein på cheerleaderlaget til skolen. Etter hvert utvikler hun seg til en moden kvinne med mye medfølelse. 

Jeremy Gilbert: Jeremy er lillebroren til Elena. Han har gått gjennom mye og har det vanskelig. Han taklet ikke ting på riktig måte i starten, men blir til en smart og modig mann som har kommet seg gjennom utrolig mye. 

Matt Donovan: Matt er den “vanlige” personen i serien. Faren forlot han da han var liten, moren er alkoholiker og han mister søsteren tidlig i serien. Han jobber for å tjene penger til ting selv. 

Tyler Lockwood: Tyler er kaptein på fotballaget. Han blir fort hissig som han etter hvert finner ut r fordi han har varulv gener. 

Anbefaling

Jeg vil anbefale denne serien for tenåringer. Jeg liker serien veldig godt selv. Jeg synes den er spennende og litt søt. Den handler litt om følelser og fordommer også. Den har også mange uventede situasjoner. 

Det er 8 sesonger av serien, så hvis du er som meg, og ikke er så glad i å finne nye serier hele tiden, men heller se en lang serie er jo det en fordel med denne serien. Det er også en annen serie med navn The Originals som har noen av de samme karakterene og skuespillerne. 

Jeg synes selv at serien er bra og velger å gi den terningkast 6. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *