Tiger King, Netflix`s nye true crime

«Tiger King» er så snodig og sprø at du nesten må se den for å tro det.»

  • NRK filmpolitiet

Tittel: Tiger king

Utgivelsesår: 2020

Sjanger: True crime/dokumentarserie

Regissører: Eric Goode og Rebecca Chaiklin       

Lengde: 7 episoder + 1 spesialepisode (varer i 40-50 min) 

Nasjonalitet: USA

Tiger King er ny true crime miniserie på Netflix. Serien handler Joseph Allen Schreibvogel, bedre kjent som Joe Exotic. Serien legger fokus på Joe Exotic, dyrehagen hans og uenighetene med Carol Baskin. 

Dokumentarens hovedperson er Joe Exotic. Han er eieren av Greater Wynnewood Exotic Animal Park. TV-produsenten Rick Kirkham gir et innblikk i tiden han tilbragte i dyreparken. Serien ble filmet i en periode på  ca. fem år, fra 2014. Den ble ferdigstilt tidlig 2020. Carole Baskin er en annen viktig karakter i serien. Hun er grunnleggeren av Big Cat Rescue, og har i mange år forsøkt å bevise at Joe Exotic er en dyremishandler. Dette er han selv helt uenig i. 

I 2018 ble Joe Exotic dømt skyldig for dyremishandling, og for å ha bestilt en leiemorder for å få Carole Baskin drept. I 2020 ble han dømt til 22 års fengsel. Mange tror også at Carole Baskin ikke er helt uskyldig. Hun er beskylt for å ha drept sin andre ektemann, Don Lewis. Carole Baskin er ikke funnet skyldig i å ha gjort dette, men det finnes likevel mange konspirasjonsteorier. Noen går til og med så langt at de beskylder henne for å ha foret ham til tigrene sine.

Jeg synes serien var spennende selv om den kanskje ikke noe jeg vanligvis ville sett på. At handlingen er enn sann historie synes jeg gjør den mer spennende. Jeg gir serien terningkast 4/5.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *