Among us -spillet som plutselig ble populært

Når ble among us laget? 

Among us kom 15. juni 2018. Spillet er laget av InnerSloth. Du kan spille Among us på pc eller mobil. Det er et «mulitplayer» spill som betyr at flere kan spille det sammen. 

Om skaperne 

Innersloth er en gruppe av 3 spillutviklere som jobber sammen om å lage spill. De har laget Dig2China, Henry Stickman collection og Among us. Innersloth består av Forest W. Marcus B. og Amy L. Forest programmerer og Marcus og Amy designer. 

Hvordan ble among us plutselig nummer 3 av mest spilte spill? 

Siden at Among us kom ut i 2018, hvorfor snakker alle om det nå? Den 18. september 2018 hadde Among us 1,5 millioner nedlastninger. Nå har det rundt 100 millioner nedlastninger. Spillet ble plutselig så populært siden at mange youtubere og twitch streamere begynte å spille det. De som så på influenserne synes spillet hørtes interessant ut og begynte å spille det. Deretter vokste populariteten veldig raskt og det ble nummer 3 av mest spilte spill i verden. 

Hva handler spillet om? 

Among us er et veldig lett spill med relativt enkel grafikk. Spillet handler om at du er stuck på et sted med 4-10 personer. Det er 2 mulige roller som du kan få. Rollene er «Crewmate» og «Imposter». Det er 3 forskjellige «maps» du kan velge mellom.  

Dette er lobbyen hvor du spawner inn. Her venter du på at spillet skal starte. 

Imposter: 

Bedragerens jobb er å få ut hele mannskapet uten å bli stemt ut. Blir bedrageren stemt ut vinner mannskapet så det er viktig å blende inn og å virke minst mulig mistenkelig. 

Crewmate: 

Mannskapets jobb er å gjøre oppgavene og å finne ut hvem som er bedrageren. For å vinne må de enten gjøre ferdig alle oppgavene eller stemme ut bedrageren. 

Dette er en av oppgavene du kan gjøre i Among us. Den heter «Admin swipe card». 

Hvis du blir stemt ut ser det sånn her ut. Hvis du blir kastet ut av skipet står det om du var bedrageren eller ikke. Denne funksjonen kan også skrues av så det bare står at du blir kastet ut. 

For å samle alle sammen kan du enten rapportere en død kropp hvis du finner en, eller trykke på «emergency meeting» knappen. Da blir alle samlet og dere skal finne ut hvem som er bedrageren. Da kan man velge om man vil stemme på en person eller hoppe over stemmen sin. Den som har mest stemmer blir kastet ut og du får vite om de var bedrager eller ikke. Det kan være 1-3 bedragere.  

Blir du bedrager ser det sånn her ut. Istedenfor å gjøre oppgaver har de en saboteringsknapp og en drepeknapp. Er du bedrager må du også late som du gjør oppgaver så ingen tror at du er bedrageren. 

Dette er hvordan det ser ut hvis du vinner. Det viser alle personene som var med på ditt lag og hvem av dem som døde. Hvis du taper kommer det il å stå «Defeat» istedenfor «Victory». 

Hvorfor ble among us plutselig så populært? 

En grunn til hvorfor spillet ble så populært er fordi spillet bygger på andre egenskaper man ikke er vant til. Å lyve er for eksempel en veldig viktig egenskap i Among us. Er du bedrageren må du klare å lyve så de andre ikke skal tro det er deg.  

Neste oppdatering? 

Among us har også begynt å planlegge for neste oppdatering. Det de er ganske sikre på at de skal få inn i Among us er et vennesystem, fargeblind støtte, et nytt «map» og mange server fixes. Among us har mange glitches og feil så de skal prøve å fikse det.  

Terningkast 

Jeg vil gi Among us en 6-er fordi det er et morsomt og et kreativt spill som bygger på andre egenskaper som vanligvis ikke blir brukt i spill. Among us er spesielt morsomt å spille med venner. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *