Pretty Little Liars

Pretty Little Liars er en amerikansk dramaserie som går på Netflix. Serien starta 10.juni 2010, de har produsert 7 sesonger, den første sesongen kom ut 8.juni 2010 mens den siste sesongen ble lagt ut i 27. juni 2017. Hver episode varer i rundt 30-45 min og det er 10-25 episoder per sesong og det finnes rundt 160 episoder.  I serien snakker de kun engelsk. De som var med på å lage serien Pretty Little Liars er: Lisa Cochran Neilan, Maya Goldsmith, Bryan Holdman og Hyndie Wall. De har en kjent melodi de alltid bruker i starten av serien som heter Secret.  Det hele startet med en bok med samme tittelen som serien: Pretty Little Liars som er skrevet av Sara Shepard, etter hvert kom serien ut på Netflix. Serien har vunnet masse priser som: The best TV show, FavoriteCable tv drama, outstanding drama.  Sjangeren er drama og ungdom. Hun som lagde manuset Marlene King, hun fant navnet Pretty Little Liars av boken.  Skuespillerne er Lucy Hale (Aria), Ashley Benson (Hanna), Shay Mitchell (Emily), Troian Bellisario (Spencer), Sasha Pietrese (Allison) dette er da hovedrollene. 

Handling

Serien handler om fire jenter som går på high school som etter hvert faller fra hverandre når de lederen i gjengen Allison forsvinner sporløst. Et år senere begynte jentene og bli nærme igjen og de ser de får melding fra en som kaller seg A. De tror først det bare er Allison som tuller med dem, men etter hvert finner de liket til Allison og da begynner ting og bli skummelt! De får trusler og nær døden opplevelser, men de velger å holde det unna politiet fordi truer A med at kan ting bli verre og A kan plutselig gjøre ting som du ikkeforventer i det hele tatt og truer dem med deres mørkeste hemmeligheter, gjennom serien prøver de og finne ut hvem denne A er og hvem som drepte Allison.                                                                                                                                                                                                                                   Litt om skuespillerne                                                                                                 Lucy Hale er da en av hovedpersonene som spiller Aria, hun er 31 år og er både skuespiller og sanger, hun ble født i Tennesse som ligger i USA.                                                                                                                  

 Ashley Benson er en av hovedpersonene som spiller Hanna hun er 30 år og er en kjentskuespiller, mange kjenner henne igjen fra Pretty little liars.                                                                             

Shay Mitchell er ogen av hovedpersonene som spiller Emily hun er 33 år og er en kanadisk modell og skuespiller, hun har et barn og har hatt en samboer siden 2017.                                                                                             

Troian Bellisario er en av hovedpersonene som spiller Spencer hun er 34 år og er en kjent amerikansk skuespiller, hun har et barn og har en samboer siden 2016.                                                               

Sasha Pietrese er en av hovedpersonenesom spiller Allison hun er 24 år og er en kjent amerikansk skuespiller, hun haren samboer som hun har hatt siden 2018.    

Oppsummering                                                                                                                                                                                                                                                          Jeg likte denne serien fordi den er så spennende at man nesten ikke greier og legge det fra seg, serien har masse spenningstopper og også litt skrekk, hvis du er glad i mye spenning er dette er serie for deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *