Percy Jackson: Monsterhavet

Om boken og forfatteren 

Boken er full av spennende kamper og hendelser som får leseren til å ville lese mer og mer. Forfatteren, Rick Riordan har et utrolig talent ved at han klarer å fange oppmerksomheten til leseren ved å skrive utrolig detaljerte setninger med nye hendelser i hver eneste av dem. Rick Riordan har utrolig mye fantasi og jeg har utrolig mye glede av å lese bøkene hans og ville gjort hva som helst for å lese den første boken på nytt. 

Forfatteren har et utrolig sterkt knyttet bånd til leserne, ett bånd som har blitt så sterkt at de kaller han Uncle Rick. Dette synes jeg er veldig hyggelig, fordi da kan du som en leser føle deg mer tilknyttet til forfatteren og leve deg mer inn i selve historien. 

Rick Riordan er veldig positiv til LGBTQ+ komuniteen og har med en homofil karakter som først dukker opp i den tredje boken i serien Percy Jackson, «Titanens forbannelse».  

Om boken 

Percy Jackson: Monsterhavet er andre bok i serien «Percy Jackson Olympierne». 

Boken handler om en gruppe halvguder (halvt menneske, halvt gresk gud) som må dra på farlige oppdrag for å redde verden fra den onde titanen Kronos, sønnen av himmelen og jorden. Percy starter på en ny skole etter å ha blitt utvist fra den forrige skolen sin, og har fått en gigantisk kompis med navn «Tyson».  

I en dødelig runde med kanonball med de nye elevene blir det åpenbart at både de nye elevene og Tyson ikke er særlig menneskelige. Under vanskelige omstendigheter møter Percy vennen hans Annabeth på skolen før han må komme seg bort derifra, og blir kjørt til Halvblodsleiren av de tre skjebnekvinnene der de finner ut at leiren har blitt angrepet av greske bronse okser; Pasifaë. Etter en spennende og actionfylt kamp finner de ut at en av vennene til Percy og Annabeth, satyren Grover var blitt tatt til øyen Sicily og holdt fanget av kyklopen Polyphemus. Som en utveisplan hadde satyren kledd seg ut som en damekyklop og lurt kyklopen til å tro at de skulle gifte seg på grunn av det skadede synet til kjempen. I tillegg hadde det magiske treet i Halvblodsleiren blitt forgiftet av kjeltringen Luke etter at han dro for å hjelpe Kronos.  

Dom 

Boken har blitt solgt over 1 million ganger i over 35 land rundt omkring hele verden, og serien har blitt solgt over 69 millioner ganger i over 35 land. 

Den første boken i serien, Lyntyven var publisert 28. juni 2005, og monsterhavet var publisert 1. april 2006. 

Jeg valgte å lese denne boken fordi jeg fikk veldig mye glede av å lese den første boken og ville vite hva som skjedde videre. Det er en veldig spennende serie som kan fange oppmerksomheten til hvem som helst. I tillegg til spennende kamper, får man kunnskap om gresk mytologi. Dette synes jeg er veldig morsomt fordi man får lære om gresk mytologi samtidig som man leser en spennende historie. Jeg føler at til og med folk som ikke liker å lese så veldig godt kan more se med denne serien.  

Terningkast 

For å konkludere mener jeg at bøkene er noen av de beste jeg har lest, og boken er definitivt en jeg ville lest på nytt. Den er full av spenning og eventyr, og du glemmer fort tiden når du leser. Jeg ville gitt alle bøkene i serien, inkludert denne ett terningkast 6 for en historie full av eventyr og humor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *