«Skincare» for ungdommer

Skincare

«Skincare» er et uttrykk som blir brukt mye blant ungdommer i dag. Det er en ny trend, det å skape gode, riktige rutiner og metoder for «skincare». Det er et stort fokus blant ungdommer i dag. Det å få den perfekte huden, helt plettfri.  Men hva er egentlig «skincare», det er et engelsk uttrykk som betyr hudpleie, som blir brukt mye av blant annet influencere, kjendiser, tv-profiler osv.

Hvordan får man denne perfekte huden som alle tv-profiler, influencere, kjendiser osv. reklamere for? Det meste er redigering av bilder, og sterke kjemikalier i disse såkalte nyskapende og organiske produktene. Ofte reklamerer influencere, kjendiser osv. for produkter som de ikke egentlig vet så mye om , pga det blir de betalt for i dag. Det er faktisk helt vanlig blant folk i den bransjen i dag, derfor er det  så vanskelig å vite hva og hvem man kan stole på.

Produkter man vet at man kan stole på.
For å vite hvilke produkter du kan stole på, må du ha gode kilder og erfarne eksperter som har jobbet med det en stund. For eksempel en dermatolog, som ikke blir betalt av noen for å reklamere for et produkt. Men det beste rådet er at man må utforske selv, og prøve nye produkter.

 

Første steget

Første steget for å skape en skincare routine  er å finne ut hvilken hudtype du har ,slik at du kan anpasse produktene til huden din. Med mindre du ikke finner ut hvilken hudtype eller hvilke problem du vil endre og du bruker produkter som er for å fjerne noen spesiefikke problem som du ikke har, kan det gi motsatt effekt og problemet kan bli verre. 

Hvilke hudtyper finnes det, og hvilken har jeg? 

De vanligste hudtypene er normal, tørr, fet/oljete, kombinert eller sensitiv. Nedenfor ligger det en link som fører til en side hvor du kan lese hvilken hudtype du har.

https://www.apotek1.no/ansiktspleie/hvilken-hudtype-har-du

Etter å ha funnet ut hvilken hudtype du har er det mye lettere å finne produkter. Noen hudpleieselskap er bedre med for eksempel tørr hud enn fet, og omvendt. 

Ole Henriksen er kjent for å ha en bra linje for tørr hud. Clinique er kjent for sin linje for oljete hud, og mange ser resultater etter kort tid. 

En dermatolog som jeg anbefaler heter «Hyram», han legger ut  videor på YouTube hvor han viser gode produkter. Han henviser til gode produkter, og gi mange nødvendige og god tips innen «skincare». Han har også en tiktok bruker som han er aktiv på, hvor man kan få gode råd og tips.

Et av de merkene «Hyram» anbefaler er «The Ordinary», det er både bra og billig. Jeg har selv egen erfaring fra det merket, og er fornøyd med resultatene jeg har fått.

Hyaluronic Acid 2% + B5 - Product - en

Nedenfor finner du en link til «Hyram» sin YouTube kanal «Skincare by Hyram».

https://www.youtube.com/channel/UC2sYit3cZ2CuD_8FHYH7O_Q

Hvilke produkter anbefales? Under er det en link hvor du kan ta en hudtest av anbefalte dermotiologer.

/https://y-ourskin.com/quiz

Tips og triks

Solkrem er noe av det viktigste du kan bruke. Alle dermotiologer og experter sier det samme, bruk solkrem spesielt hvis du bruker noen type av scrub eller lignende. Solen er den største faktoren som gir skade på huden, derfor er det viktig å beskytte seg. Hvis du bruker en skicare rutine som inneholder en sterk syre eller lignende og ikke bruker solkrem kan huden din bli verre og skape mer skade.

Fuktighet er også en viktig sak innen skincare. Selvom du har fet hud er det viktig med fuktighet, for det som er greia med fet hud er at huden produserer mer og mer olje osv. for å skape fuktighet siden antagenligvis ikker er nok. Da er det like viktig å bruke en fuktighetsgivende krem for fet hud som det er tørr. Derfor anbefaler dermotiologer å finne seg en bra fuktighetskrem, og kanskje til og med et fuktighetsgivende serum.

Det kan være det enkleste som vann, og drikke mer vann. Jo mer vann du drikker desto bedre har kroppen det. Det kan være farlig å få i seg alvor store mengder med vann, og det kan også være farlig å få i seg for lite vann, for dehydrert hud er det ingen som vil ha. Derfor er det viktig å finne en god balanse mellom begge, expertene anbefaler som oftest mellom 2-2,5 Liter vann om dagen, i følge NHI.

For å oppsummere, det viktigste innen skincare er å finne gode kilder du kan stole på, solkrem, dagelig inntak av vann, fuktighet, og utforske selv hvilke produkter du føler funker eller ikke funker.

Kildene jeg har brukt:

https://nhi.no/kosthold/ernaring/vann-og-vaskebehov/

https://www.fhi.no/ml/miljo/straling/ti-ting-du-ma-vite-om-soling-i-sommer/

https://www.utmedicalcenter.org/the-importance-of-moisturizing/

https://www.youtube.com/channel/UC2sYit3cZ2CuD_8FHYH7O_Q

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *