Tupac Shakur – musikken vil aldri dø

Tupacs barndom

Tupac Shakur født 16. Juni 1971 i Harlem, New York. Døde 13. September 1996 i Las Vegas Nevada. Han var en amerikansk rapper og skuespiller. Tupac har solgt over 80 millioner album på verdensbasis, noe som gjør Tupac til en av de mestselgende artistene gjennom tidene. Tupac flyttet mye rundt som liten, han ble født og oppvokst i Harlem men flyttet til Baltimore i 1986, der måtte Tupac starte på en ny skole. 1988 flyttet de igjen og denne gangen til California. 

Hvor karrieren startet 

Han startet som danser for gruppen, Digital underground. 1991 var året han kom med soloalbumet 2pacalypse now, etterfulgt av strictly 4 my N.I.G.G.A.Z i 1993. Han grunnla gruppen thug life, der han lanserte debutalbumet thug life. Volume 1 i 1994. Tupac var involvert i mange kriminalsaker, blant annet en skyteepisode og en voldtekt episode. Tupac og Suge Knight representerte vest siden. Biggie smalls og Sean Combs. Han ble 30. November 1994 skutt fem ganger i et studio. I 1995 ble han dømt til fengsel for seksuelt overgrep. 

Filmstjerne og rapper 

Han ble løslatt i oktober 1995. Da dannet han og Yaki Kadafi hiphop-gruppen, outlawz. Han hadde også skrevet en kontrakt med plateselskapet death row records. I 1996 kom dobbeltalbumet, All Eyez On Me som solgte 5,8 millioner eksemplarer i bare USA. Senere det året la han ut the don killimunati. Tupac spilte inn en rekke filmer, above the rim og poetic justice er 2 av filmene han var med i, han var med i flere en det også.  

Musikken hans vil aldri dø 

7. september 1996 ble han skutt i en drive by shooting i krysset mellom flamingo og koval lane i Las Vegas, Nevada. Han ble brakt til sykehuset, men døde 6 dager senere på grunn av alle skadene han hadde fått fra skytingen. Siden da har mange av sangene han spilte inn blitt produsert etter at han døde. Tupac ble bare 25 år gammel. Musikken hans lever fortsatt, han er uten tvil en av de beste rapperne gjennom tidene. Musikken han la ut vil aldri dø.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *