Sliter med å sove?

Det er mange som sliter med å klare og sovne til riktig tid. Man ender ofte med å kanskje sitte på mobilen en ekstra time eller bare ikke legge seg tidlig nok. Søvn er noe av det viktigste i løpet av en dag akkurat som mat og drikke.  https://forskning.no/ sier at søvn er viktig fordi vi er i utvikling. Ikke bare det, men en pause så hjernen kan få slappet av.  

Tips 

  • Det er viktig å passe på at mobilen ikke ligger ved senga før du legger deg. Når man skal legge seg burde man heller putte mobilen nede så man ikke ender med å bli frista til å sende en ekstra snapp. Velg heller da å lese en bok for eksempel.  
  • Ikke drikke noe som har for mye koffein i seg som for eksempel kaffe, energi drikk eller cola. Dette kan gjør at kroppen får ett energi kikk som gjør det vanskeligere å sovne. Heller ikke gå til seng sulten eller tørst. Da gjelder det å ikke spise noe som ikke er alt for mektig, men heller noe som for eksempel en brødskive.  
black alarm clock at 10:10 on white wooden table near table
  • Pass på at rommet ikke er for kaldt eller for varmt akkurat passe temprtur til soving så du ikke ender opp med å våkne midt på natten fordi det er for kaldt eller for varmt. 
  • Ikke ligg for lenge hvis du ikke får til å sove reis deg heller opp å gjør en liten aktivitet dette er smart fordi det er alltid her man ender med å hente pc eller mobil fordi du ikke får til å sovne. 
  • Pust inn og ut rolig et par ganger og prøv å la hjernen slappe av la tankene fly bort en liten stund og prøv å roe ned kroppen. 
woman sleeping on bed under blankets

Kilder lagt inn 

https://forskning.no/stress-partner-forebyggende-helse/livsviktig-sovn/1013549 20.01.21 

https://sol.no/helse/ekspert-dette-trikset-kan-fa-deg-til-a-sovne-pa-ett-minutt/69941033 20.01.21

https://unsplash.com/s/photos/sleep 27.01.21

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *