Verdens morsomste bok?

GANGSTERBESTEMOR 

Gangster-bestemor

Denne boken handler om en gutt som heter Ben og bestemoren hans. Bestemoren har vært en juveltyv. Ben syntes det var kult at han hadde en gangster som bestemor, de ender opp med å stjele…

Gangsterbestemor er skrevet av David Walliams. Boken er illustrert av Tony Ross. Originaltittelen er Gangsta Granny. Sideantallet er 275. Boken er gitt ut av Aschehoug i 2016. Bokens sjanger er fantasi, humor og spenning. 

«Hun har hvitt hår. Hun har gebiss. Hun har lommetørkle i jakkeermet. Men…hun er en internasjonal smykketyv!» 

David Walliams ble født i England, 20 august 1971. I tillegg til å være forfatter, er han en kjent komiker og skuespiller. Han har blant annet skrevet Den rikeste gutten i verden, Rotteburger og En ganske irriterende elefant. 

Boken handler hovedsakelig om Ben og bestemoren. Ben bor sammen med moren og faren. Han er ikke så glad i skolen, og hater å lese. Men han er veldig glad i alt som har med rørlegger ting å gjøre. Moren og faren vil ikke at han skal bli rørlegger. De ønsker at han skal begynne med selskapsdans, og bli rik og kjent. Moren og faren elsker selskapsdans, og ser på dette hver fredag. De ønsker at Ben skal blir danser, fordi de selv ikke ble det. 

Hver fredag må Ben være hos bestemoren sin. Han syntes det er utrolig kjedelig. Hun har hvitt hår, bruker gebiss og lukter kål. Alt han får å spise hos henne er laget av kål. Han gjemmer unna kålsuppe i plantene hennes. Han må også spille scrabble, noe han syntes er drepende kjedelig. 

En fredag han leter etter sjokolade hos bestemoren, finner han en eske fylt med diamanter, gull og smykker. Han blir helt satt ut, og lurer på hvordan de har havnet der. Fredagen etter er bestemoren opptatt, noe Ben syntes er merkelig. Han bestemmer seg for å finne ut av hva det kan være, og sniker seg ut av huset uten at moren og faren merker det. 

Han gjemmer seg i noen busker rett ved bestemorens hus for å spionere. Etter en liten stund kommer hun ut, kledd i svart med finlandshette. Hun setter seg i rullestolen, og kjører av gårde. Ben følger etter. Ben blir helt sjokkert da han ser at hun parkerer utenfor en gullsmedbutikk. Hun skal til å kaste en hermetikkboks mot vinduet, da Ben roper NEI! Bestemoren snur seg forskrekket. Hun ber Ben slenge seg bak på rullestolen, og så kjører de av gårde.  

Den kvelden forteller bestemoren at hun hadde vært verdens mest ettersøkte juveltyv. Ben måtte love å ikke fortelle NOEN om dette. 

En dag bestemmer de seg for å stjele kronjuvelene til Dronningen, og setter i gang planleggingen. 

…………………………….. 

Boken er spennende fordi de skal stjele kronjuvelene til Dronningen. 

Den er morsom og overraskende fordi den gamle bestemoren er gangster. 

Boken er enkel å lese. 

Boken kan leses av både gutter og jenter, i alderen 7-13 år.  

Jeg gir boken terningkast 6. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *