Hvorfor MDGs miljøpolitikk er galskap

File:The WilPhoenix Offshore Oil Rig (43258021631).jpg

Deres tiltak er unødvendige og uten effekt.

For ekstreme

Med årets stortingsvalg kommende, er det mye fokus på miljøet for tiden, med god grunn. Med klimakrisen som fortsetter, er det nødvendig å finne en løsning som fungerer, og fort. Men det er noen partier som jeg mener har en litt ekstrem klimapolitikk, spesielt Miljøpartiet De Grønne. De sier at vi må legge ned Norsk oljeproduksjon, men bør vi egentlig det?

Vil skade økonomien for mye

For det første, når MDG sier at de vil legge ned norsk oljeproduksjon, tenker de ikke på konsekvensene det vil ha for den norske økonomien, eller klimaet som er det de prøver å redde. Oljeproduksjon er en av Norges største inntektskilder, bare bak skatt på formue og inntekt, og moms. Om vi nå skal bare totalt kutte ut vår tredje største inntektskilde, går vi glipp av 273 mrd kroner hvert år. Bare det er nok til å dekke årlige utgifter for sykehus, forsvaret og politiet, til sammen. I tillegg, om vi skal kutte våre oljeutslipp ved å bare kutte ut industrien totalt, kommer bare land som Qatar, Saudi Arabia og Russland bare til å hente enda mere olje, så mister vi inntekter bare for at noen andre kan både tjene mer og slippe ut mer CO2.

Det finnes andre løsninger

I tillegg, når Polen ikke planlegger å legge ned kullkraftverket Bełchatów før det er totalt slitt i 2035, kraftverket som faktisk forurenser mer enn hele Norge til sammen, inkludert oljeproduksjonen, ser jeg ingen grunn til å kutte utslipp her. Det er så mange andre måter å gjøre det på, vi hadde redusert utslipp massivt ved å bygge et nytt kraftverk til dem og drevet det med gass. Det hadde faktisk redusert utslipp like mye som vi har oppnådd å gjøre ved å delta i Paris-avtalen. Det finnes mange eksempler på slike kraftverk som slipper ut ekstreme mengder klimagasser. Det er så mange andre måter å gjøre noe med klimaendringer, vi må ikke kutte oljeproduksjonen til enhver pris.

Det gir ikke mening å bare kutte det ut

Oljeproduksjonen har så mye verdi for Norge, vi kan ikke bare kutte det ut, i tillegg til inntektene hvert år, er oljefondet verdt over 12 billioner kroner, og det øker hver eneste dag. Til sammen har Norge tjent omtrent 16 000 milliarder kroner på olje siden tidlig på 1970-tallet. Det er fortsatt mye som kan hentes opp derfra, å bare forlate det nå hadde vært ganske absurd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *