De drøyeste nyhetsoverskriftene i russisk media

Russland har lenge vært kjent som en propagandamaskin, helt siden Sovjetunionen og den kalde krigen har det Russiske styret alltid vært gode til å holde kontroll på folket, og kontrollere hva de får med seg og hva de ikke kan få med seg. Ofte har de regulert tilgang på vestlig media, musikk og alt som kan fremheve vesten på noen måte. Etter deres «spesielle militæroperasjon» i Ukraina begynte, har styret i Russland vært opptatt av å spre misinformasjon til folket. Gjennom TV, Radiosendinger og nyhetsnettsider som pravda.ru og kp.ru. Her er noen av de sykeste overskriftene i russiske nyheter.


Den russiske hæren vil holde Victory Parade-2022 i Kiev

Russland la denne nyheter ut på pravda.ru bare noen uker etter invasjonen sin i Ukraina. De har antatt at de vil ha en enkel jobb med å ta over Ukraina og ta hovedstaden Kyiv. Etter at krigen nå har vart i omtrent 2 måneder og de ennå ikke har tatt Kyiv, virker den uttalelsen litt optimistisk.

Russland viser hvordan Khinzhal-angrep vil knuse NATO

Her prøver Russland å skape støtte hos sine innbyggere, ved å demonstrere sin makt. Å knuse NATO ville vært vanskelig for alle mulige makter, så noe slikt virker veldig urealistisk.

Hvordan utslette Nazistenes spor i Ukraina

Как стереть нацистский след на Украине Читайте на

Her har Russland fortsatt å spre sin løgn om at Ukraina er infisert av nazister, og hvordan Russland sin jobb er å utslette disse nazistene slik at ukrainerne kan være frie igjen.

«Hyene av Europa» Polen drar hele verden inn i tredje verdenskrig

Her beskyldes Polen, «hyenen av Europa» for å skape uro og krig i Europa, ved å si at de drar verden inn i den tredje verdenskrigen. Litt ironisk med tanke på at Russland nylig har gått til krig mot et annet land.

De Ukrainske lederne sviktet militæret som var omringet ved Azovstal

Минобороны: руководство Украины предало своих военных, окруженных на «Азовстали

Her sprer det russiske styret løgnen av at Ukraina er et svakt land med en svak regjering for å prøve å stimulere tanken om at Ukrainere trenger Russland.

Har du lyst til å lese mer russisk desinformasjon? Her er noen linker:

https://www.pravda.ru

https://www.kp.ru/

Tips: man kan oversette hele nettsider med Google Translate…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *