Filmanmeldelse – Kampen om Narvik

Kampen om Narvik : Forside

VAR PÅ KINO 25. DESEMBER 2023: April 1940, Alles øyne rettet mot Narvik, Narvik er en veldig liten by i Nord-Norge, Narvik var en veldig viktig by fordi her fikk Tyskland (Hitler) sine krigsmaskineri. To måneder med har vinterkrigføring får Hitler sitt aller første Nederlag.

Natt til 9. april Norges nøytralitet faller, og de tyske soldatene går i land. Kommandanten i byen overgir Narvik uten en kamp, men det var ikke alle som ville legge våpene sine til side. En gruppe på 200 norske soldater sier nei til dette, og tar opp kampen igjen! Noen av soldatene var Gunnar Tofte som var korporal, han kjempet mot de tyske alpejegerne som befant seg i fjellene.

Historien blir ganske godt fortalt med mange gode oppdiktede figurer, bra spilt av Carl Martin Eggesbø og Kristine Hartgen som spilte hovedrollene.

Regissøren er Erik Skjoldbærg, han har tidligere vært regissør for filmene Pionér, Nokas og Pyromannen. Han har gjort en veldig god jobb med Kampen om Narvik, filmen er veldig realistisk, menneskelige kostnadene og de vanskelige utfordringene figurene blir satt i når krigen starter i 1940.

Kampen om Narvik viser en side av Norsk krigshistorie som ikke er en av de mest populære.

Spenning i Narvik


Kamphandlinger

Kampen om Narvik har en ganske høy kvalitet på i filmspråket, kamphandlingene i filmen er svært intense, som er veldig neglebitende.

Bombefly og krigsskip er gjenskapt med gode effekter, det bombastiske lydsporet skaper en veldig god nærhet til krigsmaskineriene.

Den norske gruppen storming av tyske steder i filmens siste del har veldig mye action og brutalitet, mye vold og død.


Kampen om Narvik har blitt en veldig vellykket film som forteller en viktig historie, og den fortjener å bli godt besøkt på kino i vinter!

Premiere: 25.12.2022

Sjanger: Drama/krigsfilm

Regi: Erik Skjoldbærg

Nasjonalitet: Norge

Skuespillere: Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Emil Johnsen, Mathilde Cuhran, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Emil Johnsen, Mathilde Cuhra, Henrik Mestad, Torfinn Nag, Billy Campbell, Christoph Bach,

Aldersgrense: 12 år

Grunn: Denne filmen har scener med mye vold og blod. Mange scener inneholder intense krigs scener.

Språk: Norsk

Distributør: Nordisk Film Distribusjon

Produksjonsår: 2022

Terningkast: 5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *