Land du må reise til i sommer!

Lurer du på hva slags land du burde dra til i sommeren. Kanskje fordi du tror bare de bra ferielandene er Frankrike, Spania, Italia, Hellas, Malta eller Kypros. Så finnes det mange flere land som man kan dra til om sommerferien som er trygge, og har god mat, Og masse mer. Disse landene er land du kanskje ikke har hørt om så mye, men etter denne saken blir du sikkert overrasket. Mange av land i Afrika og Asia er verdt det ikke bare i Europa.

Mauritius

Mauritius

 Flytid 15 timer og 5 minuttet dette landet er den tryggeste i Afrika det er varmt, har god mat bra badesteder, bare pass deg litt for haier og brennmaneter, her er noen haier som lever der

whale Sharks. blacktip. Gray sharks. white tip sharks. Bull sharks. Tiger sharks. hammer Heads. White Sharks. I Mauritius er det veldig billig å kjøpe mat og drikke fordi landet er ikke så rikt. Mauritius har masse å tilby fra de mange strendene og gode maten og fine byen du må se. Hovedstaden er port Louis Det bor cirka 150k folk der. Det offisielle språket i landet er Engelsk

Litt historie om landet

Den kjente historien til Mauritius begynner med oppdagelsen av arabere og malaysiere, etterfulgt av europeere og dens opptreden på kart tidlig på 1500-tallet. Mauritius ble suksessivt kolonisert av Nederland, Frankrike og Storbritannia, og ble uavhengig 12. mars 1968. 

Usbekistan

I Usbekistan er det mange kule bygninger varmt om sommeren og iskaldt om vinteren om sommeren kan det bli opp til 30 grader, men pleier å være som Norge om sommeren, i Usbekistan kan det være en sjanse for å bli kidnappet, og det kan også være en liten sjanse at det blir en terrorist angrep der, men det er det også i Norge så jeg tror det går fint bare pass på.

Det kan også være jordskjelv der. Hovedstaden er Tasjkent det bor 2 millioner i landet Språket er Usbekisk. Jeg tror du kan overleve på engelsk der eller bruk google translate

Tiden for å komme til Usbekistan tar cirka 9 timer og 20 minutter. Usbekistan har ikke så mange farlige dyr sikkert bare noen edderkopper og bjørner.

Island

Island tror du sikkert er et kaldt og trist land, men om sommeren er det ikke veldig varmt kanskje 20 grader det er mange steder i naturen som du ser i dette bildet du kan bade i det er sjuk natur. Det er det tryggeste landet i hele verden det har bare vært noe kriminelt to ganger i hele Island. Politiet har ikke på seg pistoler og folk lar barna sine sove ute alene fordi de vet at ingen kommer til å ta de. Men det er to vulkaner i Island så de kan sprute ut masse lava når som helst. Island har sitt eget språk islandsk og har ikke noe militær. Islandsk mat er egentlig ikke så veldig bra, men det er mer en mat flytid fra Oslo er 2 timer og 55 minutter landet er dessverre ganske dyrt, Island ble funnet av vikingene over tusen år siden De har også sitt eget språk.

Vatikanstatene, San Marino, Andorra, Liechtenstein, Monaco og Malta

File:Castle Lichtenstein at Lichtenstein-Honau, Baden-Württemberg.jpg -  Wikimedia Commons
Liectenstein
File:Monaco - Fontvieille (48930251626).jpg - Wikimedia Commons
Monaco
Vatican city
Økonomi og næringsliv på Malta – Store norske leksikon
Malta
File:Città di San Marino 2019.jpg - Wikimedia Commons
San Marino
Andorra | Andorra La Vella En medio de los Pyrineos | Mariano Mantel |  Flickr
Andorra

Dette er alle land du burde kjøre innom. Vatikanstatene ligger i Italia, San Marino ligger også i Italia, Andorra ligger mellom grensen av Frankrike og Spania Liechtenstein ligger mellom Sveits og Østeriket, Monaco ligger i Frankrike og Malta er en liten øy som ligger utenfor Italia. Det er verdt å gå innom bare for å se hvor stort landet egentlig er. Men du burde heller bare reise til Spania, Italia og Sveits og bare kjør innom. Hovedstaden til disse landene er Vatikanstaten i Vatikanstaten, San Marino sin er San Marino by, Andorra har Andorra La Vella, Liechtenstein har Vaduz, Monaco har Monaco som hovedstad og Malta. Ingen av disse landene har sitt eget språk, men de pleier bare å snakke språket til det landet de er nærmest Disse landene er så små at Oslo kommune er 454km Vatikanstatene er 44 ha San Marino er 61,2km, Andorra er 468km Liechtenstein er 158km Monaco er 202 ha. Malta er 316km

Vatikanstaten sin historie

Vatikanets historie som sete for den katolske kirke begynte med byggingen av en basilika over St. Peters grav i Roma på 400-tallet e.Kr. Området utviklet seg til et populært pilegrimsmål og et handelsdistrikt, selv om det ble forlatt etter flyttingen av pavelig domstol til Frankrike i 1309

San Marino sin historie

En bystat som egentlig ikke var så stor, eller mektig, eller stor eller viktig, var den mest rolige republikken San Marino. Den ville rett og slett bare stå i fred; det var deres greie, og derfor valgte de å bli et land i utgangspunktet

Andorra sin historie

Andorra ble opprinnelig opprettet som en bufferstat av den franske lederen Charlemagne i middelalderen. Det var ment å holde de muslimske maurerne utenfor Frankrike. Andorranerne skulle kjempe mot maurerne og beskytte Frankrike. Til gjengjeld ville Charlemagne gi dem et charter.

Liechtenstein sin historie

Fyrstedømmet Liechtenstein, bestående av disse to herredømmene, ble grunnlagt i 1719 og forble en del av Det hellige romerske rike. Det ble inkludert i Rhinforbundet fra 1806 til 1815 og i det tyske forbund fra 1815 til 1866. I 1866 ble Liechtenstein selvstendig.

Monaco sin historie

Historisk sett var Monaco en del av Frankrike, men i 1215 ble det en koloni av Genova gjennom en landstøtte fra keiser Henrik VI. Grimaldi-familien slo seg ned i Monaco i 1297 og forfedre til familien har kontrollert fyrstedømmet i over 715 år nå.

Maltas historie

Maltas historie begynner en gang rundt 5200 f.Kr., da de maltesiske øyene – den største øya Malta, den litt mindre Gozo og fire andre små øyer sør for Italia – ble befolket fra Sicilia. Senere kom fønikere og grekere til Malta. De sistnevnte kalte øya for Μελίτη i betydning søt honning eller honningbie

Georgia

From Moscow to Tbilisi • Featured Stories • Freie Universität Berlin

I Georgia er det veldig varmt om sommeren varmeste måneden er juli, Det er faktisk ikke så stor sjanse å bli ranet. Dette landet er der vin kommer fra så der er det sikkert billig vin. Og er nabolandet til Russland, Azerbaijan og Armenia. Hva er Georgia kjent for? Georgia er kjent for sine fersken, sin sørlige gjestfrihet og for å være fødestedet til noen av de mest innflytelsesrike menneskene i verden, inkludert Martin Luther King og Joseph Stalin. I dette landet er det en sjanse at det kan være tornadoer, orkaner og jordskjelv. Her en det også en sjanse å bli ranet, men det er i alle andre landene. Det er lav sjanse å bli kidnappet eller at det blir terroristangrep. Hovedstaden er Tbilisi. Du burde dra hit dette er ett ekstremt trygt land og masse og se det har også sitt eget språk.

Historie om Georgia

Georgias historie har vært preget av invasjoner og erobringer av ulike imperier, deriblant Romerriket, perserriket, Det osmanske rike og det russiske keiserdømmet. Gjennom sin lange og urolige historie, har likevel den georgiske nasjon vedvart og bevart sin nasjonale identitet.

Færøyene

Faroe Islands | The first glimpse of the beautiful Faroe Isl… | Flickr

Færøyene er et veldig interessant land. grunnen til at jeg plasserte dette landet på denne listen som et sommerland er fordi her er det så mange øyer du kan utforske. Jeg tok denne som et sommerland på grunn av at da er det mye lettere å komme til de andre øyene, her er det ikke alt for mye å gjøre så derfor trenger du ikke være altfor lenge. Du trenger ikke mer enn 2 til 4 dager der, men det er veldig fin natur her. Det tar bare 1 time og 35 min å dra dit. Det bor faktisk over 52 tusen folk her. Hovedstaden er Torshavn. De har sitt eget språk og egen kultur.

Færøyene er en øygruppe i det nordlige Atlanterhavet, midt mellom Norge, Island og Skottland. Øyene ble bosatt av norrøne landnåmsmenn på 800-tallet. Færøyene var et skattland under den norske kongemakten i middelalderen, men har siden Kielfreden i 1814 vært en del av Kongeriket Danmark.

Chile

Dette er et langt land i Sør-Amerika veldig trygt og godt. De snakker spansk i dette landet Fra                Chile, sitt utrolig mangfoldige landskap, verdenskjente vin og øl, til dens fantastiske kultur med kunst, historie, berømte chilenere og mat, er Chile kjent for å ha litt av hvert. Flytid til Chile kan ta 14/17 timer. Chile er et ekstremt trygt land det kan være kriminalitet men veldig liten sjangse,

Chile sin historie

Chiles territorium har vært befolket siden minst 3000 f.Kr. På 1500-tallet begynte spanske conquistadorer å kolonisere regionen i dagens Chile, og territoriet var en koloni mellom 1540 og 1818, da det fikk uavhengighet fra Spania

Hvor bør du dra dit?

Fra vakre fjell til fine byer så har de masse fint hos seg. Veldig god mat og bra folk. Mye og gjøre man kan være på stranda en dag se byen en annen. Gå inn på kjøpesenter. når man er der så er det som å være i spania eller Italia.

Irland

Irlands historie – Store norske leksikon

Du kan se keltiske byggverker som er eldre enn pyramidene, utrolige naturopplevelser du aldri har sett maken til, slottsruiner som står igjen som bevis på en tapt tid, få en annerledes storbyopplevelse i byer som Dublin, Cork og Limerick, ja du kan til og med overnatte i et slott hvis du vil. Det tar cirka 4 timer fra gardemoen til Irland. De har Irske puber som er de beste og varmt land og ekstemt trygt det har ikke vært noen bomber der på mange år.

Scotland

Scotland Guide Page

Scotland er kjent for å ha veldig fin natur og bra øl. Varmt om sommeren og kaldt om vinteren. Flytid for å komme dit tar 2 timer cirka. Det er over 900 øyer der. Så her er det veldig bra og gå med hunden uten bånn De har de eldste trærene i hele verden. Scotland sin ofisielle dyr er enhjørning. De har sin egen musikk og kultur. De pleier å bruke sekkepiper og bra strender der. Kan minne litt om Norge men er ikke det. Hovedstaden i landet heter Edinbourg. De har cirka 5 millioner folk som bor i landet sitt som er halve Storbritania som ikke er like trygt. Her er det veldig mye og se og verdt pengene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *